ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

Пане Попове, поверніться після моря до річки Либідь

Незабаром міські чиновники та можновладці на чолі з градоначальником Києва О.Поповим повернуться із відпустки, тому хочу їм сказати, що, можливо, після морів та океанів час звернути увагу на річку, з якої бере свої витоки Київ – ріку Либідь, яку, незабаром, ми можемо втратити. Власно кажучи, втратимо ми тоді і саме місто.

Фото: Микола Даневич

Так, О.Попов не бігав її берегами і не доставав з її дна залишки Великої Вітчизняної війни, як ми з моїми друзями. Але саме він та його відповідні міські служби винні в тому, що зараз з легендарною рікою відбувається. В ході нашого еко-туру з ініціативною групою мешканців, ми побачили, що більшість стокових труб забиті сміттям та піском. Нечистили їх, м’яко кажучи, мабуть, досить давно. Це закупорювання недає переганяти потрібний об’єм води. До того ж, ми знайшли багато нових врізок для стокових вод. З кущів вздовж берега звисає сміття, яке залишилося після повноводдя… Про те, що не ступала там нога міських служб свідчать і природні неочищені «джунглі» та кількість дерев та рослин, які виросли на бетоні.

Русло річки забруднене і місцями вщент забите сміттям, будівельними відходами та… комунальним майном. Так, на місці скидання снігу в річку Либідь (вул.Боженка, 86 г) та в руслі р.Либідь на протязі 200-300 м. в бік Либідської площі ми виявили… до 50 цегляних та бетонних квітників та мармурові плити з підземних переходів, які комунальні служби, чомусь, прибрали взимку разом зі снігом. (Мабуть, знову списали, що вони були вкрадені киянами).

Бетонні гідро конструкції, в які «вдягнута» р.Либідь, також знаходяться в плачевному стані. Якщо вони обваляться, то обвалиться все… (Наразі, можна вже спостерігати сповзання грунту біля залізничної магістралі).

Але, Олександре Павловичу, чекати поки трапиться трагедія тут недоречно…

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram