ГлавнаяБлогиБлог Марини Бурмаки

Річка Либідь. Порятунок можливий?

Влада відреагувала на звернення киян про катастрофічний стан однієї з найкрасивіших виток Либіді. Легендарну річку очищують.

Фото: Марина Бурмака

Відрадненський парк Києва віднедавна опинився в епіцентрі громадського неспокою через замулення витоки річки Либідь, що є справжньою окрасою парку.У квітні киянам вдалося привернути увагу до проблеми і районну, і міську владу, і навіть очільника Міністерства екології та природних ресурсів України.

З 01-го липня відвідувачі парку можуть спостерігати за роботою на водоймі унікальної шведської машини-амфібії Truxor DM 5000, яка у даний час - єдина на весь Київ.

Хоча її потужні насоси можуть використовуватися для проведення заглиблювальних робіт і навіть для збору нафтопродуктів з поверхні води, але на Либіді машина очищує мул та скошує прибережний очерет.

За інформацією Солом’янської райдержадміністрації, вартість 7-ми машино-змін становить 6 440 грн.

На виконання даних робіт КП УЗН Солом’янського району витрачено 3 000 тис. грн. на паливо-мастильні матеріали для машини-амфібії. Також підприємством витрачено 23 000 грн. на виконання робіт з прибирання та вивезення скошеного очерету та водоростей з прибережної смуги озера.

На виконання робіт з покосу, прибирання та вивезення водоростей і очерету в озері на території парку «Відрадний» витрачено кошти в сумі 32 440 грн.

За рекомендаціями фахівців, для належного утримання витоку річки, у подальшому необхідне виконання покосу очерету та водоростей тричі на сезон.

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram