ГлавнаяБлогиБлог Геннадія Ткачука

Як уряд Азарова доводить країну до банкрутства

Провальні результати показав у першому півріччі Фонд держмайна України. Від оренди державного майна до бюджету країни надійшло 617,3 млн. грн., а це 73,9% від плану, а от від приватизації - лише 182,3 млн. грн., що складає лише 1,67% від запланованих 10 млрд. 900 млн.

Але таку ситуацію можна цілком вважати прогнозованою - проблеми із виконанням плану приватизації пов’язані в першу чергу із негативною політичною ситуацією в країні. Об’єкти державної власності контролюються представниками «сім’ї». Колись нас вчили, що Ленін і партія – це одне й те саме, зараз же наближених до першої людини в країні осіб ми називаємо «сім’єю» і ототожнюємо з поняттям «влада». Отже, говоримо «сім’я» - маємо на увазі «владу», говоримо «влада» - маємо на увазі – «сім’ю». Тож зрозуміло, що перерозподіл державних об’єктів планується здійснити між «своїми», тому інші інвестори, тримаючись від гріха подалі, навіть не намагаються претендувати на будь-яке майно в Україні.

Сьогодні деякі експерти припускаються думки, що процес приватизації зупинився через непорозуміння серед олігархів, які не маючи меж у своїй зажерливості, не можуть поділити між собою ринок і сфери впливу.

Не є секретом сьогодні й той факт, що економіка України монополізована владою - усі великі грошові потоки контролюються і здійснюються тільки наближеними до «сім’ї» особами. І затримка у приватизації може означати лише одне – зараз придумуються та розробляються схеми (банкрутство, зниження реальної вартості і т.п.), аби продати виставлені об’єкти приватизації «своїм» бізнесменам за безцінь. І навряд чи негативні соціальні та економічні наслідки для країни зупинять цих ділків.

Недоотримання коштів державним бюджетом позначиться на житті кожного українця. Держава не матиме можливості виконувати власні соціальні зобов’язання.

Все частіше у ЗМІ з’являється інформація про затримки виплат казначейством найменш захищеним верствам населення (безробітним), не перераховуються кошти місцевим бюджетам. Поступово накопичується заборгованість, виникає криза неплатежів.

Відсутність коштів у бюджеті штовхатиме владу до більш радикальних дій щодо підприємців. До кінця року підприємців може очікувати зростання тиску контролюючих органів, зростання заборгованості по поверненню ПДВ, зростання вимог щодо авансових платежів по податках (в першу чергу по податку на прибуток підприємств).

І як доказ цього припущення в ЗМІ вже з’явилося повідомлення про те, що уряд планує створити Державну метрологічну інспекцію, яка перевірятиме торгові мережі, АЗС, медичні установи та лабораторії на точність проведених ними вимірювань. Це буде ще один з 75 нині діючих фіскальних органів, який «викачуватиме» гроші в підприємців. Як бачимо, з контролерами в Україні проблем немає. От тільки є проблеми від їхньої діяльності - часті перевірки блокують роботу і розвиток підприємств.

Тому партія УДАР наполягає на зниженні кількості контролюючих та перевіряючи органів – адже вони лише збирають щомісячну «данину». Інспекцій та перевірок має бути менше, а для самих перевірок мають бути серйозні, обґрунтовані підстави.

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram