ГлавнаяБлогиБлог Тараса Токаря

Олесь Доній: «Потрібно навчитися заробляти, а не продаватися» (відео)

Тема виступу народного депутата України Олеся Донія на фестивалі «Бандерштат – 2013», який нещодавно пройшов у Луцьку, називалася «Мистецтво як інструмент громадянського опору».

У своїй гутірці Олесь Доній говорив про депутатів-бізнесменів; бідну націю, яка готова підкуповуватися; утримання політичних партій, громадських організацій, громадського телебачення громадянами України.

«Зараз найпатріотичніше, окрім того, що розмовляти українською мовою, допомагати один одному в отриманні в високооплачувальній роботі. Нам потрібно побудувати систему взаємодопомоги в українському середовищі», - зауважив народний депутат.

Доній розкритикував молодь, яка ходить на мітинги постояти з прапорами за гроші. Така молодь отримує кошти за продажність, а не за роботу. «Потрібно навчитися заробляти, а не продаватися» - сказав Доній.

Погоджуюся з усім, що сказав у своєму виступі Олесь Доній. Не можна будувати справедливе суспільство, ходячи на платні мітинги. Справедливе суспільство можна розбудовувати людям, які відвідують мітинги за переконаннями. Не можу собі, навіть, уявити, щоб раніше, починаючи від більшовиків і закінчуючи борцями за незалежність України, хтось організовував платні мітинги. Переконаний, що системи, які розбудовували і більшовики, і націоналісти були міцними саме через міцну віру її творців та виконавців. Втілення в життя цих двох ідеологій робилося руками фанатиків, а не «заробітчан».

Молодь має задуматися над тим, як і де заробляти, як мінімум, 100 гривень щодня на достойній роботі, а не на мітингах раз на три-чотири місяці цю ж суму. Батьки мають скеровувати таку молодь на значно вищі стандарти. Зараз же спостерігається тенденція, за якою багатьом батькам байдужа доля їх дітей і особливо методів їх заробітків. Молодь, яка не має хоча б мінімальної підтримки з боку своїх дітей потрапляє в рабство насильства, наркоманії, алкоголізму.

Тож, як найшвидше, кожному громадянину України треба переосмислити свою особисту значимість в державотворчих процесах. Хибно і небезпечно думати, що ви ні на що не впливаєте. Держава не бачить і не чує тих, хто нічого не робить для держави. Українці мають підтримувати активних патріотів, які відстоюють їхні інтереси не за гроші, а за власними переконаннями. Тільки тоді закони в Україні працюватимуть на всіх громадян, а не на десяток олігархів. Тільки тоді громадяни отримають таке законодавство, яке дасть змогу їм достойно заробляти в Україні. Тільки тоді українці матимуть шанс жити краще у власному домі, ніж на чужині.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram