ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

Для тих, хто має намір відновити в Києві роботу районних рад

Днями новопризначений голова Київської міської держадміністрації В. Макеєнко заговорив про створення в столиці районних рад і навіть запропонував створити відповідну робочу групу. Секретар Київської міської ради Г. Герега також, начебто, готова розглянути питання відновлення діяльності райрад.

Фото: Микола Даневич

Якщо міська влада нарешті прислухалась до думки громади (або хоче таким методом зменшити напругу в суспільстві) і дійсно, все таки, має намір повернути Києву районні ради (хоч вони не є ідеальними, але це крок до місцевого самоврядування в столиці), хочу звернути увагу на деякі деталі цього питання, які (при бажанні) можуть прискорити цей процес.

За моєю інформацією, жодна районна рада в м. Києві до цього часу (з листопада 2010 р.) юридично ще не ліквідована (!), тобто, де-факто райради в Києві ще існують. Відповідні ліквідаційні комісії, створені цією ж Київрадою, і досі працюють і ще не здали ліквідаційний баланс.

То можливо краще, якщо робоча група з питання повернення райрад (про яку говорив В. Макеєнко) буде працювати не над їх «створенням», а саме над їх «відновленням»? Визначити терміни роботи, призначити вибори депутатів до районних рад в м.Києві та до Київради, а паралельно з цим вносити зміни та доповнення до відповідних законодавчих документів та працювати над поліпшенням і удосконаленням роботи відновлених райрад. Це суттєво зекономить час. Але, ще раз повторюю, це якщо дійсно у влади (Партії регіонів) є намір повернути районні ради і відродити в столиці місцеве самоврядування.

І все-таки, якщо ліквідаційні комісії за 3 роки так і не змогли ліквідувати районні ради, то може це знак, що райради в столиці мають бути?

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram