ГлавнаяБлогиБлог Сергія Міщенко

Верховна Рада може і повинна зупинити штучне банкрутство аеропорту Бориспіль

За даними, які оприлюднила Рахункова Палата після перевірки аеропорту Бориспіль 3,7 мільярди гривень були витрачені неефективно. Масштабні інвестиції, спрямовані на розвиток аеропорту, виявилися марними. Після проведення в Україні чемпіонату Євро-2012 аеропорт завантажений лише на третину.

Фото: www.mtu.gov.ua

Зловживання, які виявила Рахункова палата – це лише маленька частинка масштабної афери.

Прибуток аеропорту Бориспіль різко скоротився в цьому році. Аеропорт завантажений лише на третину. Цього року прибутки аеропорту в шість раз менше в порівнянні з 2011 роком. За минулий рік було 586 млн. грн. прибутку, я впевнений у тому, що збитки в цьому році будуть тільки зростати.

Сьогодні говорять про можливе наповнення терміналу “D” на повну потужність. Але крім того, що у самому терміналі повністю відсутня інфраструктура, немає відповідного сполучення між терміналами. Тобто людині, щоб перебратися з терміналу “B” до терміналу “F”, чи “D”, потрібно забирати свої валізи, брати таксі і тільки таким чином можна добратися до інших терміналів. Але навіть при наповненні терміналу “D”, залишається питання що робити з терміналом “F”?

І це лише ті недоліки, які на поверхні.

Ніби то відпала загроза передачі аеропорту Бориспіль в концесію. Під час особистої зустрічі з міністром інфраструктури В.Козаком, він особисто мене завірив, що підстав для можливої передачі аеропорту Бориспіль у концесію – немає. Хочеться вірити, що саме так і буде.

Эксперты Счетной палаты недостаточно квалифицированы, чтобы определить эффективность работы аэропорта "Борисполя".

— Борис Колесников

Тим не менше, я не планую відкликати свій законопроект, про передачу аеропорту Бориспіль в концесію, бо слідкуючи за тим, як розвиваються події в самому аеропорту, я не впевнений, що певні зацікавлені особи хочуть штучно довести його до банкрутства.

Але питання зловживань і неефективного використання 3,7 мільярдів гривень залишається відкритим. Як народний депутат, звернувся до Рахункової Палати надати повністю результати перевірки.

Крім того, я зареєстрував проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності головних розпорядників бюджетних коштів (Мінінфраструктури (до липня 2012 року – Мінтрансзвязку) та Укрєвроінфрапроекту) за напрямом будівництва та реконструкції аеропорту «Бориспіль і розслідування фактів незаконного та неефективного використання цих коштів під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

13 березня Голова комуністичної фракції у ВРУ Петро Симоненко в ефірі програми «Факти» заявив, що фракція комуністів підтримує ініціативу створення ТСК, щоб розібратися, куди пішли народні гроші. Сподіваюся, що вони, як і інші фракції парламенту нададуть членів своїх фракцій для створення ТСК. Тоді в найближчі терміни винні у зловживаннях в аеропорту Бориспіль, як під час його підготовки до Євро-2012 так і теперішньому його критичному стані будуть виявлені і притягнені до відповідальності.

Сергій Міщенко Сергій Міщенко , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram