ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Європейський суд захистить Розинську

Я переконаний, що Європейський суд з прав людини задовольнить позов кандидата в народні депутати від Радикальної партії, ведучої та громадського діяча Наталії Розинської проти спецпідрозділу ДАІ «Кобра».

Як відомо, раніше Апеляційний суд не підтримав позов Наталії Розинської щодо інциденту з представниками спецпідрозділу «Кобра», який відбувся 2 травня.

Фото: Предоставлено Олегом Ляшко

Того дня співробітники ДАІ зупинили її автомобіль у центрі Києва начебто за порушення правил дорожнього руху, хоча ніякого порушення не було. Після того як Наталка відмовилась дати хабар, інспектор «Кобри» відкрив авто і силоміць витягнув її на вулицю, приставивши до голови пістолет.

Саме тому, Наталя вирішила подавати на «Кобру» до Європейського суду, бо у наших судах добитись справедливості нереально. І тоді, коли ми доведемо у Європейському суді свою правоту, ми будемо ставити перед  державою питання про повну ліквідацію спецпідрозділу «Кобра».

Я повністю підтримую ініціативу своєї соратниці щодо оскарження в ЄCПЛ рішення суду, який став на бік міліції. Я не сумніваюсь, що Європейський суд захистить права Наталі Розинської у боротьбі за справедливість.

Подібні маневри суддів і правоохоронців мені відомі не з чуток. У 2000 році мене було засуджено до трьох років позбавлення волі умовно, із забороною впродовж трьох років займатися журналістською діяльністю за начебто наклеп на в. о. прем'єр-міністра України В. Дурдинця. Мене переслідували, співробітники СБУ тероризували редакцію газети, яку я очолював. Однак у 2006 році Європейський суд з прав людини визнав цей вирок таким, що порушує права людини і постановив виплатити мені компенсацію.

Тому сьогодні ми так само йдемо до Європейського суду і будемо боротися до останнього за те, щоб у лавах міліції не було бидла, щоб людей за вказівкою Банкової не звільняли з роботи, щоб їх не залякували і не погрожували фізичною розправою. Коли ми прийдемо до влади, проведемо повну люстрацію суддів і прокурорів, які виконують злочинні вказівки влади.

Нагадаю, що Наталка Розинська балотується в народні депутати від Радикальної партії по 223 округу у Шевченківському районі столиці.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram