ГлавнаяБлогиБлог Арсена Авакова

Жеребкування в окружних виборчих комісіях – профанація!!! - або 20-літній анархіст на чолі окружкому - круто!!

Постановою N604 від 26 серпня 2012 року Центральна виборча комісія призначила керівництво та склад окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

Архивное фото
Фото: Макс Левин
Архивное фото

Проаналізувавши формування ОВК в Харківській області, я прийшов до висновку, що жеребкування проводилося більше як профанація, ніж чесний розподіл керівних посад, складу окружних виборчих комісій.

Я розглядаю таке формування комісій як чергову схему фальсифікації результатів виборів, адже в керівництві 14 виборчих округів лише 3 представника від фракції "БЮТ-Батьківщина": один – голова комісії, один -заступник, і один – секретар.

При чому, за дивним збігом обставин, представник від фракції"БЮТ-Батьківщини" очолив окружну виборчу комісію в ЄДИНОМУ з 14 округів, в якому Об'єднана опозиція не виставила свого кандидата.

Інший цікавий збіг – представників від фракції"БЮТ-Батьківщина" в керівництві окружних виборчих комісій немає в жодному з округів, які розташовані безпосередньо в Харкові, і де підтримка опозиційних сил традиційно вище, ніж в районах області.

В той же час, ОВК в Харкові очолили, стали заступниками або ж секретарями представники Всеукраїнської політичної партії "Братство", Політичної партії України "Русь Єдина", Партії "Руський блок", "Союзу анархістів України" та інших партій, про існування яких більшість виборців навіть уявлення не має.

Відзначу лише, що, наприклад, ОВК на окрузі N175 очолив такий собі двадцятирічній анархіст Ярослав Кузин... Круто? Гадаю, не дуже...

Я розумію, що партія влади намагається хоча б у такий спосіб отримати необхідні їй результати виборів, адже об'єктивно розуміє, що їхні шанси здобути перемогу на виборах до Верховної Ради України дорівнюють нулю.

Від імені Харківської "Батьківщини" я в чергове закликаю політичних опонентів провести вибори чесно і припинити використовувати будь-які шанси для фальсифікації волевиявлення українців!

Арсен Аваков Арсен Аваков , Министр внутренних дел Украины
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram