ГлавнаяОбществоЖиття

БПП по ошибке отправил СМИ рекомендации для своих спикеров

Инсайдерский документ содержит тезисы , которые должны использовать члены пропрезидентской партии при общении с журналистами на острые политические темы.

В пятницу БПП ошибочно пререслал СМИ копию своего письма для пресс-службы партии. В письме давались рекомендации для выступлений членов БПП на топ-темы, связанные с Олегом Барной, Виктором Шокиным, Арсением Яцеником, Андреем Пивоварским. Подробности письма опубликовало агентство "Українські Новини", которое попало в рассылку.

"На редакционную почту информационного пришло письмо с адреса пресс-службы БПП. С этого адреса СМИ обычно получают пресс-релизы о деятельности политсилы и ее спикеров. Вечером в пятницу, очевидно по ошибке, редакция получила документ "11.12.15 Тези для спікерів"", - говорится в сообщении.

Фото: "Украинские новости"

Документ содержит рекомендации, каким образом спикерам БПП реагировать на актуальные темы пятницы и прошедшей недели, а также контраргументацию и линию критики по острым вопросам политической повестки дня.

Как сообщает агентство, подобные тезисы готовят во всех политических силах, но получить на руки такой документ журналисту - это удача. Вот некоторые рекомендации спикерам БПП в порядке их размещения в документе.

ТОП темой БПП логично считают инцидент с премьером в Раде. Пропрезидентским спикерам рекомендуется акцентировать внимание на том, что ответственность за работу правительства несет премьер, а не политические партии в коалиции.

Щодо виступу прем’єр-міністра

Формально це не був звіт Уряду, адже народні депутати не отримали його для вивчення напередодні. Це був виступ керівника уряду в рамках дня уряду у Верховній Раді, що не передбачає винесення рішення про довіру або відставку.

• З іншого боку сьогодні, 11 грудня, справді завершився термін недоторканності уряду, пов’язаний з прийняттям рік тому Програми дій кабінету міністрів.

Було б розумним зараз не розпочинати урядову кризу, поки цей уряд не завершить підготовку податкової реформи та державного бюджету на 2016 рік. Не в інтересах України зірвати підготовку та прийняття бюджету, адже це серйозно послабить обороноздатність.

• Джозеф Байден, виступаючи у Верховній Раді, прямо закликав депутатів до співпраці і прийняття державного бюджету. Це пояснюється тим, що проект бюджету важко узгоджується з Міжнародним Валютним Фондом, без допомоги якого нам загрожує дефолт.

Водночас, риторика Арсенія Яценюка виглядала роздратованою, коли він акцентував на іншій партійній приналежності власних міністрів. Насправді, хоч уряд, який очолює Яценюк, є коаліційним і за його дії відповідає саме Прем’єр, а не політичні партії. Для всієї країни, а особливо за кордоном, це Уряд України, тому не варто його ділити на політичні квоти.

Поступок своего Олега Барны его коллеги осуждают. Партия подчеркивает, что Барна действовал самостоятельно, а не был частью какого-то плана.

Щодо вчинку Олега Барни

Не припустимо в парламенті вести себе подібним чином, за що Барна і поплатився виключенням з фракції та забороною на відвідування 5 пленарних засідань.

• Його демарш не перешкодив, а допоміг Арсенію Яценюку уникнути відповіді на більшість гострих питань, що так і не прозвучали.

Абсолютно виключається «домашня заготовка» з боку Народного Фронту – реакція їхніх депутатів була щирою і адекватною. Так само важко повірити, що це організовано БПП для підтримки прем’єра. В такому разі Олега Барну не виключали б з фракції, все перевівши на кпини та жарти.

• Невміла режисура виглядає вкрай непрофесійно: інфантильний нечоловічий жест – дарувати букет (хоч і з траурною стрічкою); тягання прем’єра недоречними захватами вільної боротьби. Все це свідчить, що Олег Барна діяв самостійно, не радячись з серйозними політтехнологами щодо своєї акції.

На жаль, такі випадки не відновлять довіри до Верховної Ради ні в Україні, ні, тим більше, за кордоном. Більше того, вчинок Барни і бійка, яку він спровокував, буде з успіхом використана для дискредитації України в Росії та світі.

Об утерянных депутатом Егором Соболевым подписях по отставке генпрокурора Виктора Шокина документах спикерам рекомендуется иронизировать и намекнуть, что "даже Егор Соболев понимает, что время для отставки Шокина не настало".

Про загублення списку підписантів за відставку Віктора Шокіна

У Генпрокуратурі вважають, що Єгор Соболев навмисно загубив список підписантів, так як група депутатів збиралася заявити, що відкликає свої підписи за відставку генерального прокурора. Об’єктивно треба відзначити, що Єгор Соболев не подав заяву до поліцію у зв’язку з крадіжкою списку.

• Список підписантів можна легко відновити, якщо люди, що там підписувались, твердо переконані у своїй позиції. Єгору Соболеву достатньо знову звернутися за підписами до своїх принципових колег.

Вся ця права з відставкою Віктора Шокіна дуже затягнулася і почала виглядати як фарс.

• Насправді, після обрання Антикорупційного прокурора справи про корупцію у вищих ешелонах влади перебирає НАБУ. Слідство у кримінальних справах протягом трьох місяців забере Державне бюро розслідувань. Віктор Шокін залишається практично без повноважень і впливатиме виключно на підтримку звинувачення у суді.

Прокуратура стрімко оновлюється – наразі відбуваються конкурси, якими підбирають нових прокурорів. Віктор Шокін, чи хто інший на його місці вже ніколи не зможуть порушувати кримінальні справи, проводити слідство, звертатися до Верховної Ради з питання зняття недоторканності. Народні депутати це розуміють, можливо навіть сам Єгор Соболев – час для відставки Шокіна вже пройшов.

Также интересно, что неожиданно подавшего в отставку министра инфраструктуры Андрея Пивоварского спикеры БПП должны хвалить и подчеркивать положительные результаты его реформ. Примечательно, что автор рекомендации назвал Андрея Пивоварского Антоном.

Відставка міністра інфраструктури Антона Пивоварського – коментарі, які пропонує його команда

За рік команді Міністра вдалося задати правильний напрямок розвитку галузі і провести ряд невідворотних змін:

• Корпоратизація та стабільний фінансовий стан Укрзалізниці, відкриті закупівлі на УЗ - більше 500 млн грн економії цього року,

• Дерегуляція у портах (20 хв. на оформлення судна),

• Початок реформи Укравтодору, яка покладе край його монополії, захист доріг від великовантажного транспорту та перший в історії незалежний контроль якості ремонтних робіт.

• В авіатранспорті вдалося розблокувати процедуру призначень авіакомпаній на маршрути, підписати угоду про відкрите небо з США. Відкрили небо над Львовом та Одесою і створили всі умови для заходу авіакомпаній.

• Створено нову службу безпеки на транспорті.

• Забезпечено міжнародну підтримку: залучено 560 млн долл. США від Світового банку на дороги та на автоматизований ваговий контроль, підписано меморандуми про інвестиції у порти на суму більше 200 млн долл. США.

• За нової команди зросла прозорість міністерства (у системі ProZorro МІУ – лідер за кількістю підприємств і проведених тендерів, 48 млн грн. економії; відкрито фінансові плани, інформацію про ремонти та дорожні проекти з 2010 року; також відкрито представництво COST в Україні, що забезпечить розкриття інформації по буд проектам).

Команда Пивоварського залишає якісну аналітику, звіти про досягнуті результаті і чіткі плани дій на майбутнє – це спадок для наступної команди, який гарантуватиме, що зміна керівництва міністерства відбудеться спокійно і реформи продовжаться.

Кроме событий сегодняшнего дня, документ содержит тезисы к основным событиям минувшей недели от замены посла Украины в ООН, до развенчивания устоявшихся мифов. Напоследок депутатам напомнили основные тезисты интервью президента украинским телеканалам 5 декабря.

Кроме того, в свойствах файла содержатся данные об авторе документа, компьютере и программном обеспечении. В частности, в качестве автора документа указан Виктор Уколов, передает агентство.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram