“Молочне прибирання” Хмельницької облдержадміністрації

Біля адмінспоруди №1 — Хмельницької облдержадміністрації — соратники Тягнибока влаштували карнавалізований пікет. Було все: бідони з молоком, активісти з красномовними гаслами на кшталт “Партія регіонів – молочна мафія”, обурені до злості селяни, котрі за копійки продають молоко заготівельникам.

Фото: Предоставлено Виталием Тараненко

Для кульмінації не вистачало живої корови, яку провідник свободівців краю Ігор Сабій загонить під робочий кабінет губернатора Василя Ядухи. Потім опускається завіса і невдоволених людей економічною політикою чинної влади ведуть під руки силовики у погонах.

Щоправда, силу правоохоронцям таки довелося застосовувати. За інформацією прес-служби облорганізації ВО “Свобода”, затримано п’ятьох активістів, зокрема, депутатів-свободівців районних рад. Їх доправили у відділок, де складені протоколи про вчинення хуліганських дій.

Епатажність діям свободіців додавало “молочне прибирання” сходів Хмельницької облдержадміністрації — розлито близько 100 літрів молока. “Молоко на сонці буде смердіти”, — ділився невтішною новиною для обласної влади один з активістів. Натомість виручила керівництво Хмельницької ОДА небесна канцелярія. Практично за кілька годин зливи не залишилося сліду від молока. Отакої!

Наразі у Хмельницькій області середня ціна на молоко від населення становить близько 1,5-1,6 грн/л. Статистика продовжує бити на сполох: за I квартал 2012 р кількість поголів`я ВРХ зменшилась на 1% і становила 289,8 тис голів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Чисельність поголів`я корів скоротилась на 3,9% - до 151,1 тис голів.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram