ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Кому стане поперек горла «вареник Матіас»?

Екс-керівник ФДМУ, тепер «політичний брелок» ПР - Михайло Чечетов заявив, що ПР проведе «інтелігентно-силове» розблокування Ради та змінить виборчий закон на «мажоритарну маячню по-януковичу», а «вареники Матіас» стануть «поперек горла» опозиції, - коли він (Чечетов) матиме «300 мандатів» у новобраній Раді. До речі «брелок», - бо коли на «право регіоналів байдикувати» у ВР зазіхає опозиція – він видає дратуючі всю Україну звуки.

Фото: Макс Левин

Чечетов очолював ФДМУ якраз у період який співпав з «грабіжницькою приватизацією». Тепер «директор прихватизації» - головний розпорядник депутатських карток фракції ПР – прихватизація продовжується. Його емоції зрозумілі, - адже персональне голосування, рано чи пізно, призведе до голосування «самостійного», - коли враховуватиметься думка окремого депутата. ПР поступово ділиться на окремі групи за ситуативними інтересами, чи через спонсорство з боку окремих олігархів. А відтак, персональне голосування збільшує вагу кожного окремого депутата, росте його політична капіталізація. За таких умов «головний піаніст країни» залишиться без роботи. Ось кому стане «поперек горла» вареник Матіас.

По-друге, знаю точно, що клоунада Чечетова, яка забезпечує йому місце у прохідній частині «списку (читати – лави корупціонерів) ПР» дратує інших регіоналів-мажоритарників. Я ніколи не бачив Чечетова біля президії чи трибуни аби він когось роздіймав чи «боронив безчестя» своєї партії. Він завжди в стороні: мабуть береже свою «брильянтову руку», підняття якої збуджує інших регіоналів під час голосування у парламенті.

Я мрію побачити як Михайло буде виборювати «право на мандат» у мажоритарному окрузі і як він там поміститься у черзі «золотої молоді ПР» та родичів Віктора Федоровича.

Мы на пять минут разблокируем Верховную Раду, как на харьковских соглашениях - интеллигентно, культурно, чтобы никому прическу не испортить - примем изменения в закон и пойдем на перевыборы по мажоритарной системе. Если будут выборы по мажоритарке, то те, кто вареники едят, не пройдут

— Михаил Чечетов

Мені соромно спостерігати за людиною, яка маючи вже сиве чоло поводиться як «скоморох у краватці», розкидаючись заявами про перевибори та образами у бік жінок-опозиціонерів. Те що Чечетов це джерело антирейтингу ПР – факт, але фактом є ще одна річ: «регіоналам» зручно тримати на «зарплаті» тих, хто дійсно дестабілізує ситуацію у парламенті та країні, потворить український парламентаризм. Роблять вони це з розумінням, що це не їх держава, не їх народ, не їх проблеми. Вони – «політичні кроти» які живуть в іншому вимірі – нагодовані, самовпевнені і лицемірні.

І останнє… Чому мовчить Янукович. У мене є підозра, що він прагне довести ситуацію до абсурду, а потім як під час податкового майдану вийти до людей і сварити Єфремова з Чечетовим. Хоче скласти враження, що він «за кнопку» більше ніж УДАР і вся опозиція? Тільки, Вікторе Федоровичу, український виборець суттєво виріс за цей час і на такі «блотні розводки» вже не ведеться. ПР – це мафія кнопкодавів, начолі з президентом, їх спонсорами та іншими елементами.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram