ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Московські запроданці у Івано-Франківській облраді

Певно, якби були живі Бандера і Шухевич - вони б повісили івано-франківських депутатів на площі біля обласної ради.

Ще у лютому я писав про те, що ВО "Свобода", прикриваючись націоналістичними гаслами, цілеспрямовано працює на Москву. Ганебне голосування Івано-Франківської обласної ради це підтвердило.

Фото: www.strefabiznesu.dziennikwschodni.pl

"Свободівці" та інші депутати підконтрольної їм більшості провалили голосування по проекту угоди про розподіл вуглеводнів, яка передбачала видобуток сланцевого газу на території області компанією "Шеврон" та українським приватним підприємством "Надра-Олеська". Це при тому, що "Шеврон" пропонував залишати у бюджеті області 10% коштів, отриманих від видобутку газу. Скільки б шкіл можна було б відремонтувати за ці мільйони, скільки б купити "швидких допомог" і обладнання у лікарні, скільки б кілометрів якісних доріг збудувати - про все це івано-франківцям лишилося тільки мріяти...

Але страшніше інше - цією угодою Україна могла б стати на крок ближче до своєї енергетичної незалежності. Однак не стала завдяки "патріотизму" ВО "Свобода". Вони відпрацьовують гроші "Газпрому", роздуваючи міф про нібито катастрофічні екологічні наслідки видобутку сланцевого газу - це при тому, що світовий досвід показує протилежне, і та ж Росія ...сама веде розробки у цьому напрямку. Смішно, коли за аргумент проти сланцю беруть побудований на фейковій інформації фільм Джоша Фокса "Газова країна" - з таким успіхом Міністерство соцполітики має орієнтуватися не на реальність, а на "Рабиню Ізауру".

Конкурс на заключение соглашения о разделе продукции Госслужба геологии и недр объявила преждевременно, всесторонне не изучив потенциальную опасность добычи сланцевого газа и не согласовав свое решение с местными территориальными общинами. Интересам общин такая поспешность не отвечает

— Ирина Сех, народный депутат от ВО "Свобода"

До речі, хто ще це не зробив - раджу: почитайте заяви "Свободи" і так званого "Українського вибору" Медведчука проти сланцевого газу - аргументи однакові, наче їх писала одна людина. Згодом до них приєдналася "Батьківщина", представники цієї партії Кожем'якін, Аваков та інші зареєстрували у Верховній Раді законопроект "Про введення мораторію на пошук, розвідку та видобування нетрадиційних вуглеводнів". Думаю, що "Газпром", для якого Україна - найбільший споживач природного газу, гучно аплодує цій "державницькій" ініціативі депутатів. Зверніть увагу: свободівці, батьківщинці і медведчуківці під приводом боротьби за екологію проводять спільні мітинги проти сланцевого газу, як це було в Донецьку 2 лютого.

Насправді видобуток сланцевого газу - це важливий крок до реальної економічної незалежності України, це можливість хоча б частково звільнити нашу Вітчизну від рабських кайданів "Газпрому". Неважливо, що угоду з "Shell" підписала нинішня влада, економічна політика якої в цілому провальна. В ситуації, коли агресія "Газпрому" тільки загострюється, українські політики мають думати про державу, а не діяти за ганебним ленінським принципом "чим гірше - тим краще". Великий Кобзар писав про таких: "Раби, подножки, грязь Москви". Боротися проти сланцевого газу - це боротися проти української незалежності.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram