Київ - цитадель, яку Партії Регіонів не втримати

Цинічна, нахабна та брутальна операція, яку позавчора вранці у Київраді провела українська влада, – це плювок в обличчя всім киянам. Адже мешканці столиці чудово знають: місто майже три місяці живе безе легітимної ради. Її повноваження закінчилися 2,5 місяці тому. Місто вже більше року без міського голови.

Фото: Макс Левин

Щоб зберегти контроль над містом влада вдається до хитрощів, тягне час, так би мовити займається „пролонгацією” повноважень пані Гереги та Ко. Але це протизаконно. І більшість киян це розуміє. На жаль, розчарувавшись у результатах Помаранчевої революції, ця інтелігенція вже не ходить на барикади та чекає безпосередньо на процедуру голосування, коли б можна було у цивілізаційний спосіб помститись Партії регіонів. Власне, на таких – кмітливих киян – ця операція і не була розрахована. Ці – „кмітливі” – це наче дисиденти у 60-ті: дратують владу, але відкрито проти них вона йти не наважується. Не вигідно, бо „кмітливістю” можуть заразитись й низи.

Саме на введення в оману низів суспільства й розрахована інформаційна політика діючої влади. Заангажоване ТВ з нескінченим позитивом, секретні брифінги Попова без „альтерантивних” ЗМІ, погрози кабельним мережам, щоб не транслювали опозиційні канали, інформаційні операції, щоб керівництво країни біло-пухнастим виглядало – все це має свого адресата, - простолюдина, що рахує кожну копійку.

Як обдурюють роботягу? Його дезінформують, цинічно, по-клюєвськи!

Так було й в понеділок – і в приміщенні Київради, і біля нього. Офіційна мета позачергової сесії – затвердження надбавок до зарплат медикам та вчителям. Отака добра справа. Якщо це вкрай потрібно, то зробити цю справу в змозі й нелегітимна міськрада. Для повноти картини жінок до Київради зігнали, мовляв, подивіться - бастують через брак надбавок.

Все це виглядало б переконливо, якщо б не дії опозиційних сил, що викрили всю цю хитру комбінацію, намагались увійти до сесійної зали міськради (їх так і не пустили), а після штовханини з силовиками відкрито заявили киянам, до чого все це.

Вистава з надбавками потрібна для того, щоб пояснити на „Першому національному” своєму головному електорату ПР - довірливим бабусям, мовляв, „добра” влада для народу намагається, а „погана” опозиція не дає допомогти вчителькам та лікарям. Ату їх, опозиційних! Отаке-то.

Одразу і опозиції чітко показати, до яких методів боротьби їм варто готуватися на президентських виборах,тим самим розраховуючи, що деякі десять разів замисляться над тим, а чи варто йти проти влади.

Якщо вже пригадали лікарів, то мій діагноз такий: у влади почались чергові конвульсії. Брутально не пускати до Київради депутатів, по суті, „зачищати” від опозиції сесійну залу для конвеєру рішень пані Гереги – це відкритий наступ на Київ. І це водночас - початок кінця ПР в Києві. Місто вже точно ніколи за регіоналів не проголосує.

Але це не означає, що не буде фальсифікацій. І з ним ще доведеться поборотись. На виборах, які вже давно мали б відбутись.

Дмитрий Белоцерковец Дмитрий Белоцерковец , Народный депутат, БПП
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram