ГлавнаяБлогиБлог Марини Бурмаки

Громадська рада при КМДА на 2013-2014 роки розпочала свою роботу

До складу Громадської ради при КМДА обрано 45 осіб, що представляють різні напрямки громадської роботи: спорт, освіта, профспілки, охорона здоров’я, розвиток культури, права жінок, воїнів-афганців та інвалідів, малого і середнього бізнесу, захист екології та історичної спадщини Києва.

Замглавы Общественного совета при КГГА Денис Силантьев
Фото: Марина Бурмака
Замглавы Общественного совета при КГГА Денис Силантьев

У п’ятницю, 15-го березня, на першому засіданні прийнято Положення та Регламент Громадської ради, затверджено її структуру та визначено керівні органи.

Головою Громадської ради обрано Марину Бурмаку, президента Українського Центру суспільного розвитку, кандидата політичних наук.

Голова Громадської ради має 4 заступники: фахівець із розвитку громадянського суспільства, кандидат історичних наук – Любов Блінда, громадський діяч Олександр Зінченко, Голова Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, чемпіон світу, Олімпійський призер Денис Силантьєв та молодіжний лідер, кандидат технічних наук Олександр Нагурний.

Визначено, що у найближчі 2 роки першочергова увага приділятиметься громадському управлінню містом, впровадженню ініціатив киян, громадській експертизі та контролю за виконанням рішень влади.

Письменник, видавець і громадський діяч Віталій Капранов очолив Комітет з освітньо-гуманітарних та молодіжних питань.

Фото: Марина Бурмака

Заступник Голови ГО «Здоровий Київ», лікар-акушер вищої категорії, доктор медичних наук, професор Ольга Горбунова здійснюватиме організацію роботи Комітету з питань охорони здоров’я, а Комітетом із соціальних та економічних питань опікуватиметься генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємців України Вячеслав Биковець.

Адвокат, правозахисник Роман Хорольський, Голова Фундації молодих лідерів України, керуватиме роботою Комітету з питань запобігання та протидії корупції, проведення антикорупційної експертизи.

Громадський моніторинг ефективності діяльності органів влади в інтересах киян, відповідності прийнятих рішень проблемам городян та їх очікуванням, відкритості і прозорості процесу прийняття рішень міської влади буде здійснювати відповідний Комітет під керівництвом Ігоря Тенетка.

Про те, що у діяльності Громадської ради важливе місце займе вирішення проблемних питань безпечності міського транспорту, благоустрою та збереження природного середовища, засвідчило створення відповідного Комітету. Його очолив Голова Всеукраїнського транспортного союзу Володимир Гриненко.

Глава Комитета по социальным и экономическим вопросам Вячеслав Быковец
Фото: Марина Бурмака
Глава Комитета по социальным и экономическим вопросам Вячеслав Быковец

Одна з громадських ініціатив - створення доступної спортивної інфраструктури та необхідність прийняття мораторію на забудову спортивних майданчиків. Адже можливості займатися спортом повинні бути в усіх людей, а не лише у тих, хто здатен оплачувати заняття у дорогих клубах. Цими питаннями громадські діячі будуть займатися у складі Комітету з питань розвитку спорту та спортивної інфраструктури під керівництвом Сергія Харченка, Голови Всеукраїнського благодійного фонду «Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголю».

Голова благодійного фонду «Наш дім – Дарниця» Сергій Левада очолив Комітет, що працюватиме над проблемами сталого розвитку міста, за якого задоволення потреб теперішніх поколінь не має ставити під загрозу можливості нормальної життєдіяльності майбутніх поколінь. Серед його індикаторів буде здійснюватися громадський моніторинг середньої тривалості життя киян; чисельності населення, яке проживає в екологічно небезпечних умовах; зниження дитячої смертності; зміни характеру особистого споживання киянами продуктів харчування; використання природних ресурсів одним жителем столиці; споживання водних ресурсів, у т.ч. чистої питної води; площі природних рекреаційних зон; обсягу шкідливих викидів у Києві тощо.

Представитель интересов воинов-афганцев Киева Николай Гончаренко
Фото: Марина Бурмака
Представитель интересов воинов-афганцев Киева Николай Гончаренко

Важливо налагодити постійне інформування киян про діяльність Громадської ради і про все, що відбувається у владних коридорах.

Зворотній зв’язок з тисячами киян дасть можливість акумулювати їх думки і пропозиції. Наприклад, Координаційна рада громадських організацій інвалідів, яку представляє у Громадській раді Василь Назаренко, налічує 35 тисяч осіб, а Микола Гончаренко – представник інтересів 12,5 тисяч столичних афганців. Лишається тільки домогтися, щоб громадські ініціативи були враховані столичною владою.

Зараз прийнято план першочергових дій. Разом з тим, для Громадської ради дуже важливо дослухатися до киян і запитати їх думки, на яких саме проблемних питаннях необхідно зосередити свою увагу.

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram