ГлавнаяСпорт

Газзаєв замість Сьоміна: буде краще?

Недовгим вийшов трудовий шлях Юрія Сьоміна у Києві: всього півтора року. Тренер як мінімум мав би працювати ще стільки ж, але попросився додому.

Газзаєв замість Сьоміна: буде краще?
Фото: УНИАН

У Москві все йому рідніше: і квартира, і акції московського «Локомотива», 15% яких тренеру пообіцяли повернути. Однак з від‘їздом російського спеціаліста північних сусідів у тренерському штабі не зменшиться, а навіть навпаки: Валерій Газзаєв (тут ще можна подискутувати з приводу північного чи південно-східного сусіда) забирає з собою вірних помічників - Миколу Латиша і Володимира Шевчука.

Стане «Динамо» сильнішим із Газзаєвим чи навпаки? Вочевидь, для того, щоб робити якісь висновки, треба було б хоч протягом половини сезону подивитися, як гратиме команда за «Газіка» - так називають спеціаліста друзі в Росії. Якщо говорити про досягнення, то на відміну від Сьоміна у Газзаєва є єврокубок - ЦСКА під його керівництвом виграв Кубок УЕФА першим з пострадянських команд. Рахувати кількість завойованих титулів чемпіона, володаря Кубка Росії в обох фахівців немає сенсу - і Сьомін, і Газзаєв вигравали не раз і обоє ходять в тренерській еліті СНД.  

Команди осетинського тренера традиційно грали в агресивний атакувальний футбол, який подобався глядачам: владикавказька «Аланія» зламала гегемонію московського «Спартака», столичний ЦСКА взагалі роки 3-4 був беззаперечним фаворитом у російському футболі, тому для райдужних сподівань у київського фаната підстави є. Роман же Сьоміна з «Динамо» вийшов якимось недоказаним, наче до кінця не пройденим: на прощання «Палич» переміг «Шахтар» у матчі, який вже нічого не вирішував, однак програв донеччанам дві принципові дуелі у національному і європейському кубках. Звісно, не треба забувати, що він обіграв Луческу у турнірному протистоянні чемпіонату України, і сам фахівець вважає це змагання найважливішим у сезоні - саме так Сьомін відповів вашому автору на прощальній прес-конференції. І хоч про якийсь можливий жаль через те, що не вдалося обіграти принципових конкурентів у кубках, Сьомін говорити не став, все ж уболівальникам хотілося побачити чергове протистояння тренера киян з наставником донеччан. Але, зрештою, чи варто за цим сумувати? Той же Луческу ніяк не міг в очному протистоянні обіграти Дем‘яненка, однак попри те вигравав і чемпіонат, і Кубок, а тепер виграв і Кубок УЕФА. Тож чи варто сумувати за нездійсненим? Тепер буде нова дуель - «Луческу -Газзаєв», і вона знову вирішуватиме, який же клуб в Україні сильніший. Поки гадати, чи стане сильнішим київський клуб, доволі складно: мені здається, він не має бути слабшим, бо Валерій Георгійович отримав гарний спадок. При Юрієві Павловичу команда почала грати у більш змістовний футбол, до того ж Газзаєву не треба буде проходити у групу Ліги чемпіонів через сито відбору - він уже у груповому турнірі! Тепер же слід зробити наступний крок у розвитку, бо саме це стане мірилом для нового тренера: зуміє - буде героєм, а ні - доведеться чекати на нові зміни.

 

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram