ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Олександре Павловичу, це межа. Підіть у відставку достойно

Публічне звернення до голови КМДА О.Попова

Олександре Павловичу! Ви маєте всю повноту влади в столиці, хоча, вибачте, й не маєте до нашого міста ніякого прямого відношення. Ви керуєте КМДА, фактично очолюєте Київраду (Герега здійснює тільки технічні функції секретаря) і маєте підконтрольну вам депутатську більшість. Ви, досить непогано навчилися користуватися усіма благами та атрибутами столичної влади. Маєте власну пресу, власний телеканал, цілу команду піарників, котрих для вас винаймає АП, ви навіть навчилися впевнено триматися і гарно говорити на камери. Визнаю, зростання в публічному спектрі є, це правда.

Фото: Макс Левин

Ви постійно намагаєтесь демонструвати «відкритість» влади і розповідаєте про успіхи вашої діяльності в столиці

От тільки є одна проблема. Ці, так звані, "успіхи" кияни щодня відчувають на собі. З посмішкою та невинним виразом обличчям – ви брешете! Бо окрім вас і вашої "команди", ці "київські покращення", відчувають хіба що Янукович і Азаров, коли гонорово їдуть до своїх маєтках, з гордістю споглядаючи з вікон своїх Мерседесів , як заради них, на тривалий час, ДАІ перекриває пів міста, мордуючи київських водіїв. Насправді, ви не переймаєтесь проблемами міста, бо вам байдуже. Ви виявилися неефективним управлінцем і сьогодні, разом зі своїми поплічниками ви продовжуєте нищити Київ. Бо ви – не киянин! Ви – чужинець, вибачте, ви - представник окупаційної влади. Знаєте, щоб стати справжнім Киянином, не обов,язково народитися тут, Київ просто потрібно відчути нутром. А ви, так і не змогли полюбити наше місто серцем і душею. Як і для більшості членів вашої партії, для вас, Киів - це місто реалізації особистих інтересів, як політичних так і фінансових, не більше. Вас призначили головою КМДА. У вас не було вибору, адже це зробив сам «цар-батюшка». "Партия сказала - надо! Комсомол ответил - есть!" Десь так. І працюєте ви не для киян, а згідно прописаному на Банковій плану. Тепер до головного на сьогодні.

Я задам вам всього одне запитання і роблю це публічно. Хоча, питань у мене десятки, як і десятки доказів вашої безвідповідальної і провальної роботи в муніципальному управлінні столицею. Але наразі про те, що болить у всіх. Так от.

Наприкінці 2010-го року (можливо початок 2011-го), КМДА витратила 47.3 млн.грн з бюджету міста (це гроші київської громади), буцімто, на придбання 150 одиниць новітньої снігозбиральної технік. Пам'ятаю, що навіть екскурсії журналістів водили, хизувалися, обіцяли, що зі снігом більше проблем не буде. Але пройшло два роки, а результату - нуль!

Олександре Павловичу! Я поки нікого не звинувачую, я не прокурор. Наразі, я публічно вас запитую. Скажіть, куди пішли гроші Киян, що були витрачені вами на закупівлю цих суперновітніх снігозбиральних машин? Де саме знаходиться зараз ця техніка? У чиїх гаражах, на чиїх віллах, та чиї приватні дороги вони розчищають? Якщо ви не можете продемострувати цю техніку, підтвердити її кількість і показати чим вона займалася всі ці роки, зокрема й і ці важкі для столиці кілька днів, то поясніть: де гроші громади або хто їх вкрав? Особисто я, якщо і бачив за останні роки якісь машини, то це були "розвалюхи" ще з радянських часів.

В дни сильных снегопадов специальная снегоуборочная техника работала круглосуточно во всех районах.

— Александр Попов

Щоб було зрозуміло і вам і читачам (хоча, ви, сподіваюсь пам,ятаєте), нагадаю, що звертаюся до вас з цим питанням публічно вже вдруге. Оскільки перший раз відповіді не отримав, ані я, ані кияни. Хоча,я, власне, відповіді від вас й не очікував. Для підтвердження своїх слів, я даю посилання на мою заяву від 21.02.2011 року ( тобто більш ніж два роки тому), що була опублікована тоді у багатьох ЗМІ, з відкритим зверненням до вас: «Попова спрашивают, где 150 новых снегоуборочных машин?»

Вирішив дати повний текст заяви дворічної давнини, щоб кожен мав можливість порівняти, чи змінилося хоч щось за ці два роки…

УНІАН. 21.02.2011.13.56.

Лидер Гражданского объединения «Новый Киев», глава Социально Христианской партии Зорян ШКИРЯК считает, что сложная ситуация на дорогах столицы, которая сложилась сегодня утром в связи со снегопадом, выявила «пустопорожность» заявлений городской власти, которая заявляла о полной готовности к ликвидации последствий зимней непогоды.

Об этом говорится в комментарии З.ШКИРЯКА, переданном УНИАН пресс-службой политика.

«Критическая ситуация, которая сложилась сегодня на дорогах Киева, – показатель некомпетентности и безалаберности столичного руководства», - заявил З.ШКИРЯК, напомнив, что в конце прошлого года городская власть «лихо отчитывалась» о полной готовности к зиме, обещая киевлянам «молниеносную» реакцию на любые погодные катаклизмы.

З.ШКИРЯК отметил, что «большинство киевлян сегодня даже не смогли выехать из своих дворов. Дороги не чищены, в городе множество аварий, скорость движения - не более 10 км в час… А несколько вышедших на маршрут разбрасывающих соль допотопных коммунальных авто только усугубляют ситуацию на дорогах. Скорее всего, соль стала главным оружием главы Киевской городской госадминистрации Александра ПОПОВА в борьбе со стихией…».

По его словам, сегодня многим людям пришлось бросить свои автомобили либо на полпути к месту работы, либо вообще на выезде из двора своего дома и пересесть, например, на метро, чтоб успеть на работу.

«По сути, сегодня утром в Киеве случился очередной транспортный коллапс. Видимо, это и есть обещанная «эффективная работа» КГГА... А.ПОПОВ браво заявлял о том, что городская администрация выделила 47,3 млн. грн. из городской казны для приобретения 150 единиц новых, мега-современных снегоуборочных машин. Киевлянам хотелось бы узнать, куда исчезла эта техника-призрак? На что пошли деньги налогоплательщиков, если сегодня они грузнут в снегу и ломают ноги на скользких тротуарах?», - отметил З.ШКИРЯК.

По словам лидера «Нового Киева», возможно, вся новая снегоуборочная техника столицы «умчалась в Межигорье, чистить дороги на подъезде к президентским хоромам».

«Снег побеждал при экс-главе КГГА Леониде ЧЕРНОВЕЦКОМ, он победил и администрацию А.ПОПОВА. Вдоволь «насладившись» «эффективной» работой КГГА, киевляне вынесут свой вердикт и этой власти уже в ближайшее время», - уверен З.ШКИРЯК

Ось так. Пройшло два роки… Як бачите, актуальність не втрачено. Навпаки, нині ситуація в рази гірша ніж тоді. І не потрібно скидати провину на погоду, стихію і т.д. Адже, хіба синоптики не попереджали вас про можливі наслідки негоди? Хіба ви не знали і не мали часу підготуватися? Хто відповість за те, що люди перемерзають простоюючи десятки годин у багатокілометрових заторах? Хто відповість за те, що можливо померла людина, бо швидка не встигла вчасно врятувати її життя? Хто, відповість, що міліція не затримала злочинця, а пожежники не встигли приборкати полум,я? Хто, Олександре Павловичу?

Ви мали бути готові, це ваш обов'язок. І ви, і ваша команда несуть особисту відповідальність за цей ганебний безлад. Як киянин і як громадянин я вимагаю у вас звітувати перед міською громадою куди зникли гроші виплачені з міського бюджету за снігозбиральну техніку. Або ж, де і в якій кількості зараз перебувають ці славнозвісні машини і чим вони зайняті?

Хоча, у мене, як і раніше, нема сумнівів, що якщо частина з них і залишилася, то наразі все це добро вичищає «межигірьскі угіддя» Януковича та Конча-Заспівські маєтки ваших однопартійців.

До речі, я навіть публікую тут фото свого автомобіля, що нині стоїть в кучугурах снігу (як і сотні тисяч інших авто киян) на вулиці Л.Гавро, на Оболоні. На дорозі півтораметровий шар снігу, з якого, я власне і зробив фото. Отже, мене це також стосується, як і сотень тисяч київських автомобілістів.

Фото: Зорян Шкиряк

Ну, а вчора ввечері, сталася подія яка мене просто шокувала. Я не зміг купити хліба для своєї доньки. В жодному супермаркеті та магазині біля мого будинку його просто не було, ніякого, жодного сорту. Ані батону, ані українського, ані якогось іншого… Скажіть, що нам пояснювати дітям? Потерпи, доню, хліба нема, бо дороги нечищені? От потеплішає – привезуть, тоді й поїси. Так по-вашому?

Отже, Олександре Павловичу, вибачте, але Київ – не Комсомольск, при всій повазі до того прекрасного маленького містечка у Полтавській області. Досить «вішати нам на вуха лапшу про ваші успіхи». Ми все знаємо, бачимо, відчуваємо на собі. Не розказуйте про побудовані дороги, мости, розв,язки, бо вони сипляться через місяць після введення в екплуатацію, а "відмито" на них мільйони. Не говоріть про успіхи в медицині, освіті, культурі... Нічого цього нема. Суцільна технологія створення видимості придуманої успішності вашої діяльності. Все. А місто в занепаді. З ЖКГ - катастрофа. Малий і середній бізнес фактично знищено. Побори чиновників зашкалюють, це вам скаже кожен підприємець. Люди зубожіють. І навіть ваші "соціальні ініціативи", щотижневі ярмарки під станціями метро, ціни на котрих, до речі, подекуди в два рази вищі ніж в магазинах та інші подачки ситуацію не рятують. Вже варто визнати, що в столиці системна криза влади. Чому? Тому що влада в столиці сьогодні належить не КИЯНАМ!

Нещодавно, ви сказали, що ніколи не програвали вибори і, що впевнено виграєте вибори київського мера. Ну, що ж, хочемо на це подивитися. Передусім переконайте Януковича, щоб ці вибори провів разом з новими виборами Київради у 2013-му році. Ну, а вже як призначать, то поступіть достойно, по-чоловічому. Підіть у відставку і стартуйте кандидатом у мери в рівних позиціях з іншими кандидатами. Так на вашому місті вчинив кожний впевнений у своїх силах політик. І повірте, без вас, за час виборчої кампанії, з Києвом нічого не станеться. Гірше вже не буде. Новій, справжній київській владі ще добряче прийдеться розгрібати ваші з чорновецькими "здобутки". Адже, як не крути, на жаль, але ви, таки політик-регіонал, а не київський господарник.

Отже, Олександре Павловичу, будьте чесним перед собою і людьми. Підіть у відставку з посади голови КМДА і чесно спробуйте виграти вибори мера столиці, без застосування адмінресурсу. Якщо вам це вдасться – я першим аплодуватиму. Як кажуть у вашій партії: «пацан сказал – пацан сделал» або «донбасс порожняк не гонит». От і доведіть. Тим більш, що після того, що ви з Януковичем, Колесніковим, Азаровим і усією «сім,єю» зробили з Києвом, ви мусите це зробити. Це справа честі, зрозумійте. Адже, після вашого Євро-2012, ваших доріг, вашого ЖКГ, Гостинного двору, після ваших суцільних дерибанів, після створення ваших сандеєво-аделаджівських громадських рад і багато-багато ін., кожний поважаючий себе європейський чиновник-політик, вже давно б написав заяву на звільнення.

Зробіть це. І повірте, це буде дуже достойний крок, він викличе до вас повагу. Його зрозуміють люди. За інших обставин, ви залишитесь просто призначеним гауляйтером, що сліпо виконує волю «господаря», вибачте. Крапка. Ну, а потрапають від вашого "ефективного управління", як завжди, пересічні кияни.

Отже, нічого особистого, без образ, тільки аргументи і факти. На відповідь не сподіваюся, все зрозуміло й так. А до предметної публічної дискусії та аргументованого опонування щодо проблем столиці, я завжди готовий. Все попереду, ще повоюємо, не сумнівайтесь. Дякую за увагу.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram