ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Київ-2013. Крок до «арабської весни» по-українськи

Поведінка Партії регіонів щодо блокування призначення виборів мера Києва і депутатів Київради свідчить про їхній страх.

Члени Партії регіонів – боягузи! Сильна політична сила ніколи не боїться виборів. Сильна політична сила вміє вигравати та програє достойно. Янукович і ПР - панікери. Вони налякані ненавистю киян до "регіоналів", вони бояться йти на чесну, відкриту політичну боротьбу. Тому, використовують брудні технології, намагаються трактувати певні норми діючого законодавства, так як їм зручно, впроваджуючи при цьому правовий нігілізм.

Фото: EPA/UPG

Так, з другої спроби, вони проголосували, але що це значить насправді? Все просто. Це друге голосування — чергова технологія так званого "розводу", або просто банального затягування процесу для того, щоб публічно зняти рівень напруги як в суспільстві, так і в Верховній Раді. Воно сталося лише через справедливе обурення парламентської опозиції та киян, яке відбулося після першого голосування, коли "регіонали" практично не дали жодного голосу. Партії регіонів потрібно було підтримати цю постанову, аби показати свою мало-мальську лояльність до тих проблеми, які сьогодні існують у питанні виборів Києва.

Янукович, як український диктатор, ніколи не піде на те, аби втратити контроль над столицею на передодні президентських виборів. Тому, зрозуміло, що в Конституційному Суді вже знаходиться, написане на Банковій рішення ( я про це писав ще більш ніж тиждень тому), стосовно проведення чергових виборів депутатів Київської міської ради і Київського міського голови в 2015 році.

Усілякі ПР-юристи, зі шпальт ЗМІ та екранів ТБ, намагаються переконати людей, що діють по закону. Брехня! У них закон один – Янукович. А правда в тому, що Київ залишається єдиним містом в Україні де повністю знищено місцеве самоврядування. І ніякі «аргументи» представників окупаційного режиму не здатні «поламати» цей довід. Бо це аксіома, що не потребує доказів.

Тому єдина можливість не дати їм остаточно зруйнувати столицю – це спільно відстояти своє конституційне право самим вирішувати якою має бути влада в Києві. Ми повинні, на кінець, відстояти наше право називатися КИЯНАМИ, а не батраками «донецьких хазяїв». Ми повинні вийти на протести! Змусити Януковича реагувати на ситуацію в столиці зможе тільки вулиця.

Опозиційні сили до цього готові. Але, звичайно, без підтримки людей нам нічого не вдасться зробити. Втім, я переконаний, що як будемо діяти разом і консолідовано Кияни нас підтримають, обов’язково.

Ми будемо закликати і підіймати людей на боротьбу проти узурпаторів, проти диктатури, до відстоювання своїх конституційних прав і свобод. Вже зараз потрібно готуватися до початку глобального народного наступу на кримінальний окупаційний режим. Наступ, котрий почнеться саме зі столиці! Не можна спокійно споглядати як "донецькі" нищать і грабують наше місто, нехтуючи при цьому інтересами мешканців, котрих вони тримають за ніщо.

Вони вважають себе повноправними власниками Києва. Але вони помиляються. Вони тут просто - окупанти.

Нагадаю, що з червня повноваження Київради є припинені. Будь-які їх рішення стануть незаконними. У Києві буде цілковите безвладдя, що загрожує соціально-економічним колапсом для мешканців міста. І навіть якщо, за наказом Банкової, "регіонали" приймуть постанову про подовження повноважень нині діючої Київради до 2015-го року - це буде антиконституційним рішенням, що не визнає жодна міжнародна правова інституція, включаючи Венеціанську комісію.

В такому разі, опозиція, за підтримки Киян, матиме моральне право діяти адекватно. Кияни самі вирішать питання з призначенням чергових виборів і змусять ВР їх провести. Мабуть давно настав час поставити на місце цих політичних аферистів і показати "хто в хаті господар". А у Києві господарі - ми, Кияни, громада!

Янукович не сховається від "арабської весни" або, в крайньому випадку, від "арабської осені" по-українськи... Сподіваюся, що мирної. Це станеться обов,язково. Ситуацією з блокуванням виборів у Києві ( та й усім іншим), він ризикує втратити президентське крісло значно раніше ніж у 2015-му. Годинник тікає, час іде... Все інше залежить від кожного з нас. Адже, запорука нашої перемоги тільки в одному - в єдності!

Окрім того, хочу зазначити, що ситуація в Києві і широка підтримка опозиційних сил киянами, може суттєво вплинути і на проблему звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко. Ці речі взаємопов’язані. Якщо цивілізований світ побачить, що Київ повстав проти Януковича – це буде вагомим аргументом у пришвидшенні вирішення питання і з Тимошенко, і з Луценком.

Безперечно, я розумію песимізм багатьох людей. Розчарування і недовіра ще в серцях багатьох наших співгромадян. А враховуючи регулярні «промивання» мізків через ЗМІ і ТБ, часто-густо, їм важко розібратися де істина. Потрібно просто знати, влада налякана. Саме тому і вдаються до «вкидання» у ЗМІ різних фальшивок, щоб обдурити людей і розсварити опозицію. Але не варто це приймати за «чисту монету», вони брешуть. Хоча, напевно, не всім подобається опозиція і не всім подобаються її лідери, це, в принципі, природно. Ідеальним ніхто бути не може. Якщо хтось думає, що і я усім задоволений, то повірте – ні! У мене теж є питання, я також маю, що сказати. Але я мовчу. Тому що розумію, що сварки, публічні звинувачення один одного та інтриганство сьогодні грає тільки на користь Януковичу і ПР. Втім, якщо відчую відверту фальш – скажу, не сумнівайтеся. Скажу відкрито. А зараз, не час з’ясовувати стосунки між собою. Ми маємо бути єдині як ніколи! Крапка!

У нас є Юля, є Яценюк, є Тягнибок і є Кличко. Інших лідерів опозиції нема і в найближчий час не буде. Тому давайте відкинемо непорозуміння і будемо триматися купи. Тільки так. Бо по одинці нас «передушать як кошенят». Адже, головне, що нас сьогодні об,єднує – це усунення Януковича від влади, звільнення лідерів опозиції та всіх політв’язнів і повернення України до європейського шляху розвитку! Всі інші питання зараз другорядні. Саме тому, ситуація з київськими виборами може стати поштовхом до нової української революції, про яку всі так часто говорять.

Особисто я, вірю у щирий патріотизм та небайдужість Киян.

Київ наш! Київ - опозиційний форпост України! І результатом нашої спільної боротьби за Київ, стане не тільки перемога єдиного опозиційного кандидата на мерських перегонах, не тільки опозиційна Київрада, а й наша спільна перемога на майбутніх президентських виборах. Це потрібно усвідомити усім.

Отже, 2-ге квітня, 10.00, усі хто зможе - під ВР!

Нас має бути багато, тоді жоден "беркутівець" ніколи не наважиться застосувати силу проти мирних демонстрантів. Бо з нами Бог, Правда, Народ, Коституція, Україна!

ОО"Батьківщина" Юлії Тимошенко, разом з Турчиновим і Яценюком, "Свобода" Олега Тягнибока, "УДАР" Віталія Кличка, український народ і київська громада, спільно, здатні зламати хребет кримінально-окупаційній орді.

Друзі, це не патетика і не політична бравада. Це гостра необхідність українців до потужного кроку на шляху звільнення України. Тільки разом зможемо перемогти! Цей шанс втрачати не можна.

Покажемо Януковичу, хто у Києві господар!!!

Я вірю, що революція в Україні буде! І вона почнеться зі схилів славного Дніпра.

P.S. Коли кажу про революцію, звичайно, маю на увазі мирну революцію. Бо я-громадянин, батько своїх дітей, син своїх батьків. І прекрасно усвідомлюю, що таке силове громадянське протистояння. Це може вилитися у катастрофу. І цього допустити не можна. Хоча, з огляду на те, якими методами діє нинішня влада, на жаль, вони готові на все…

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram