ГлавнаяБлогиБлог Вадима Хащука

Члени 223-ої ОВК – правопорушники! (ВІДЕО)

223-ий округ міста Києва набрав звичного відтінку українських виборів. Шевченківський район зустрів ранок новинами про фальсифікації та правопорушення на виборчих дільницях. Свободівець Юрій Левченко написав скаргу та заяву на ім’я голови округу 223 з проханням переглянути результати по дільниці 801005, що на вулиці Зоологічній, 6. Свою скаргу кандидат в депутати мотивував тим, що немає всіх підписів членів дільничних комісій у протоколах.

Під вечір на території окружної виборчої комісії Шевченківського району не один десяток людей висловлювали своє обурення діяльністю голови та членів комісії. Адже вони поставили під удар велику кількість людей, які чекають в холі ОВК своєї черги передати протокол і бюлетені для остаточного оголошення результатів виборів. Проблема загострилась після того, як в ОВК 223-го Шевченківського району незаконно було оголошено перерву роботи комісії. Хоча діючий закон не передбачає жодних перерв.

Загостренню ситуацію сприяв той факт, що при внесенні даних від ОВК до електронної системи ЦВК допускались помилки. Цікаво, а чи не зумисні помилки? І чи не є голова Шевченківського ОВК лобістом інтересів пана Пилипишина, який сумнівно випереджає опозиціонера Левченка лише на 1%. Юристи «Свободи» проводили профілактичні бесіди з членами і головою комісії, які за законом несуть відповідальність за точність даних, аж до позбавлення волі.

Один з членів комісії так прокоментував ситуацію : «Для виправлення цих помилок потрібно щонайменше 25 годин»

Зрозуміло, що члени ОВК відмовились працювати через високе фізичне перенавантаження.  Аби конструктивно пояснити людям суть проблеми, більшість членів комісії утекли з місця події (фактично зі своєї роботи) і повимикали мобільні телефони.

Скандал набрав високої напруги. Згодом на вулицю Щербакова 49 прибули лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок, які не приховували свого обурення щодо роботи ОВК і виносили пропозицію створити кворум, аби комісія не припиняла працювати, адже за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність згідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України», зокрема ст.19 і ст.94 у зв’язку із свавільно і протиправно оголошеною перервою у роботі ОВК.

«Ми стали очевидцями зухвалих спроб несанкціонованого виносу ящиків з бюлетенями і протоколами результатів голосування. Ми всі прекрасно розуміємо, хто за цим стоїть!», - оцінив ситуацію очевидець подій, студент Владислав.

Врешті-решт, члени ОВК і ДВК, представники політичних сил дійшли спільного висновку:  зачинити усі ящики з результатами голосування у кімнаті,яка буде запломбована і яку увесь цей час має охороняти міліція до завтрашнього дня.

До вашої уваги відео з місця події, де чітко продемонстровано бездіяльність наших правоохоронних органів та обурення людей незаконною перервою Шевченківської ОВК.

Вадим Хащук Вадим Хащук , Журналіст телепроекту Campus 3.0
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram