ГлавнаяБлогиБлог Романа Семко

Київ після зими: опори

Рання весна, що прокотилася містечками України, відкрила не тільки непересічний «потенціал» автодорів до ремонту доріг і задатки керівництва країни до «вмілого» макроуправління дорожнім господарством та до «ефективного» проведення ним тендерних процедур для ремонту покриття, але ще й наочно продемонструвала «здібності» градоначальників у наведені ладу в містах та низьку культуру громадян.

Поки ще не зазеленіли дерева, око жителів Києва милують заліплені рекламою опори вздовж доріг.

Фото: Роман Семко

Для боротьби з вандалами часто застосовуються прості способи – огородження опори залізною сіткою. Таку практику навіть впроваджують в Донецьку, де у рамках комунальних служб сформована бригада, яка очищує носії від «народної реклами», фарбує їх і обмотує сіткою, що майже унеможливлює приклеювання оголошень. Схожий підхід також використовувався, наприклад, у Харкові перед Євро-2012.

Фото: segodnya.ua

Ще дальше пішли цивілізовані країни, де біля державного керма перебувають люди, що дбають про добробут громадян і креативними способами вирішують проблеми міста. Естетичні опори, яким надано певного рельєфу (наприклад, візерунок пальмового дерева або просто додавання дрібного піску і камінців у фарбу), встановлюються у Барселоні та у Лондоні.

Фото: artlebedev.ru

Нам же залишаються «неповторні краєвиди» зі сміття та паперової реклами. Єдина надія на зелень, яка окутає місто і приховає бездарність мерії та безкультурність деяких мешканців.

Фото: Роман Семко

Роман Семко Роман Семко , Викладач Києво-Могилянської академії, член партії "Демократичний Альянс"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram