ГлавнаяБлогиБлог Романа Семко

Ідеальна Україна. 40 тиждень 2012 року

Україна – це правова європейська демократія з урядом реформаторів, який веде її до процвітання та світового лідерства. Зміни, що впроваджуються на цій землі, ляжуть золотими буквами в аннали історії як приклад великої мудрості, гострого розуму та бездоганної чесності керманичів та народу – гідних синів і дочок Української Держави.

Топ-10 фактів, за які треба «дякувати» чи можна було б дякувати керівництву країни чи звичайним маленьким українцям, що творять сучасну історію:

Гнітюча реальність Ідеальна Україна
В Одессе девушку приговорили к году тюрьмы за кражу букета. Приморский районный суд Одессы приговорил девушку к 1 году тюрьмы за кражу букета цветов из павильона, расположенного в приморском районе Одессы. Також цього тижня винесено декілька вироків терміном від 5 до 10 років керівникам Фонду держмайна за продаж у серпні 2012 року Київського мотозаводу за 7 мільйонів доларів при тому, що тільки приблизна ціна землі підприємства становить 250 мільйонів доларів.
ПР взялась доказать нарушения прав человека в Западной Европе. В ПАСЕ наметилось противостояние по линии Восток-Запад. Украинские делегаты в ПАСЕ от Партии регионов намерены доказать нарушения прав человека западноевропейскими странами. Провластные делегаты от Украины в ПАСЕ публично поддержали россиян. Партія регіонів в особі своїх представників в ПАРЄ підтримала жорстку резолюцію щодо порушення прав людини в Росії. Також в неофіційних розмовах вони піддають критиці відмову спікера Держдуми Серґея Наришкіна від виступу на асамблеї через боязнь критики та небажання «втратити корону», почувши незручні запитання.
Работники могут украсть из "штабов" до половины бюджета. На рекламе в СМИ работники предвыборных штабов смогут украсть только 40 тысяч. Больше всего работники предвыборных штабов могут украсть из средств, выделенных на работу в поле - до 150 тысяч долларов в расчете на бюджет в 2 миллиона на всю кампанию. Об этом говорится в результатах опроса экспертов Комитета избирателей Украины, Ассоциации политических консультантов и Berta Communications. В Україні прийнято новий закон, який зобов’зує політичні партії та кандидатів-мажоритарщиків висвітлювати у мережі Інтернет інформацію про джерела доходів та статті витрат. Це унеможливить нелегальне фінансування виборчих кампаній, продаж місць у списках і розкрадання коштів, а в кінцевому підсумку допоможе виборцям приймати кращі рішення у день голосування.
Оппозиция отказалась переписывать предвыборные списки. На сегодняшний день нет необходимости проводить партийный съезд Объединенной оппозиции для коррекции избирательных списков. Об этом на брифинге перед ЦКБ "Укрзализныци" в Харькове после встречи с экс-премьер-министром Юлией Тимошенко заявил один из лидеров Объединенной оппозиции Арсений Яценюк. Опозиція вирішила змінити виборчий список з метою врахування рекомендацій та критики громадськості. Очікується, що в результаті вдасться додатково залучити на свою сторону значну кількість активних громадян, які вимагають чистоти списків. Саме ці громадяни є рушієм позитивних змін та формують суспільну думку. Крім того, такий крок стимулюватиме прогресивну громадськість займатися добровільною безкоштовною агітацією на користь опозиції та всіляко підтримувати останню.
ОПОРА назвала губернаторов, использующих админресурс. Губернаторы Черновицкой, Донецкой и Одесской областей возглавили рейтинг должностных лиц, наиболее активно использующих административное влияние в ходе выборов. Об этом сообщила координатор избирательных программ Гражданской сети ОПОРА Ольга Айвазовская по результатам общенационального наблюдения за ходом избирательной кампании в сентябре. Президент України Віктор Янукович звільнив голів Чернівецької, Донецької та Одеської обласних державних адміністрацій за використання адмінресурсу. Прокуратура порушила кримінальну справу щодо зловживання владою та службовим становищем та перешкоджання реалізації виборчого права шляхом підкупу за статтями 364 та 157 Кримінального кодексу України.
Янукович обозвал Тимошенко и Луценко коррупционной грязью. Украина не будет реагировать на "политические требования освободить коррупционеров". Президент Виктор Янукович вновь предостерегает от внешнего давления на Украину. Он также выразил пожелание: "Мы бы хотели, чтобы и коррупционеры не политическими средствами защищались, когда попадают под коррупционные расследования, а защищались правовыми средствами". Віктор Янукович додав, що з метою розвіяти будь-які припущення щодо його причетності до корупційних дій, він готовий захищатися від обвинувачення у незалежному Лондонському суді і зовсім не ховається за ширмою контрольованого правосуддя України.
Газпромбанк заинтересовался украинским терминалом сжиженного газа. Российский Газпромбанк проявил "особую заинтересованность" к терминалу регазификаци сжиженного газа, который Украина планирует построить в Одесской области. Українська влада навідріз відмовилась від фінансування проекту LNG-терміналу російським банком. Не на камеру чиновники пояснюються це тим, що «Газпром» намагатиметься всіляко гальмувати впровадження проекту, оскільки він не зацікавлений у диверсифікацій джерел постачання газу до України.
Герман: Обама - более сильный спикер, но на дебатах допустил несколько грубых ошибок. "С чисто технологической точки зрения было интересно посмотреть дебаты, перенять опыт. Было интересно, почему Обама выглядел на дебатах более слабым при том, что он более интересный и сильнее своего оппонента", - рассказала о своих замечаниях Герман. Кроме того, она положительно оценила наличие в США так называемой "дебатной комиссии" и выразила мнение, что неплохо было бы учредить ее и в Украине - "чтобы обеспечить кандидатам равные возможности на наивысшем уровне". Ганна Герман оголосила, що наступні щомісячні дебати щодо подолання корупції в Україні між Президентом Віктором Януковичем та одним з лідерів опозиції Арсенієм Яценюком пройдуть у залі Київського національного академічного театру оперети. Відвідати захід можна після попередньої реєстрації на сайті president.gov.ua.
Оппозиция пожаловалась ПАСЕ на "Первый национальный". Канал показывает "брутальный" ролик о "Батькивщине". Объединенная оппозиция обвинила телеканал "Первый национальный" в нарушении закона о выборах при показе ролика об оппозиции. Об этом на пресс-конференции сообщил нардеп, представитель "Батькивщины" в ЦИК Руслан Князевич. У зв’яку з масовим поширенням цензури і джинси на державних ЗМІ та їх низької рентабельності (найчастіше є збитковими) вирішено провести аукціони щодо продажу або запустити процес ліквідації у разі відсутності покупця. Така процедура буде застосована до державних центральних та регіональних телеканалів, всеукраїнських та місцевих газет тощо.
Янукович-младший опасается провокаций против семьи. Сын Президента, нардеп от Партии регионов Виктор Янукович заявил, что против его и его близких готовится серия провокаций. Об этом он написал на своей странице в Facebook. «Помимо заранее спланированной ложной информации, я часто слышу о том, что якобы мои помощники, а также некие бизнесмены или некоторые чиновники прикрывают свои нечистоплотные делишки моей фамилией или именами близких мне людей. Я не имею морального права давать кому-либо такие полномочия. А значит, это – откровенный обман», – заявил он. Для захисту своєї честі та гідності Віктор Янукович молодший подав до суду на низку осіб, які, на його думку, використовували його прізвище для проведення незаконної діяльності. Крім того, нардеп дав вичерпне пояснення на питання журналістів, чому ж у суспільстві є чимало осіб, які намагаються використати його ім’я? Хіба не тому, що були, очевидно, випадки, коли такий спосіб спрацьовував в реальності і виявився ефективним вже із залученням з дозволу нардепа його прізвища?

А що б ти зробив краще як лідер країни?

Роман Семко Роман Семко , Викладач Києво-Могилянської академії, член партії "Демократичний Альянс"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram