ГлавнаяБлогиБлог Олександра Солонька

Хто заробить на Законі про Державний Прапор?

Поваги до державних символів ніколи не буває забагато. Не є рідкістю випадки, коли й ті, хто повинен забезпечувати та демонструвати приклад такої поваги, поводить себе відносно символів Української держави більш, ніж не належним чином.

Фото: EPA/UPG

Але зараз не зовсім про це. Депутат «регіонал» зареєстрував проект Закону України «Про Державний прапор України», яким регламентується порядок використання та поводження із цим державним символом та кожен громадянин України й інші особи, що перебувають в Україні зобов’язуються належним чином поважати прапор. Все правильно.

Проте є речі, які можуть бути використані в корисливих цілях.

У законопроекті пропонується прописати єдині стандарти кольорів прапора: синього – "берлінська лазур", жовтого - "жовтий хром".

Зокрема, державний прапор пропонується обов’язково розмістити у кабінетах президента, глави Верховної Ради та інших посадових осіб держави.

Обов'язковим хочуть зробити і використання прапорців на автомобілях керівників держави.

Таким чином, полотнища, що не відповідають вказаним характеристикам потрібно буде замінити. Відповідно, їх повинен буде хтось виготовити, а для цього потрібно оформити державне замовлення.

Далі все простіше простого і може бути зроблено за стандартною схемою: проводиться тендер з передбачуваними результатами, виробляється полотнищ на кілька сотень тисяч гривень, а списують кілька мільйонів. Хтось краде гроші, реалізувавши благородну символічну мету.

Надто наївно буде вважати, що «регіонали» просто так подають будь-який законопроект, не шукаючи в ньому для себе можливості заробити. Не став винятком і цей проект.

Олександр Солонько Олександр Солонько , Юрист, політичний аналітик, громадський активіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram