Разом сила - доводять діти!

Два місяці тому ініціювали акцію зі збору макулатури у одному з районів Львівщини. Результат перевершив наші очікування.

Фото: Надано автором

Як відомо всім тим, хто має відношення до підтримки армії - пожертви різко упали з оголошенням «Другого Мінського перемир’я». В першу чергу це сталося внаслідок зміни векторів інформаційної політики. Істотним також став фактор зниження доходів українських громадян. Тому для того, щоб бути успішними доводиться постійно креативити. І по своєму коригувати інформаційне поле, нагадуючи, що в Героїв на передовій потреб не поменшало.Тому біля двох місяців тому разом з волонтерами ГФ «Самооборона Брідщини» спільно ініціювали акцію зі збору макулатури у школах Бродівського району Львівської області. Була мета – вийти на купівлю приладу нічного бачення. Вкрай потрібний прилад мали передати для одного з бродівських Героїв, що боронять Україну на передовій. Проте головне завдання крилося в іншому – залучити до підтримки ЗСУ учнів усіх вікових категорій та педагогічні колективи.

Якщо відверто, на самому початку ми достатньо критично поставилися до можливостей назбирати необхідну суму – близько 30 тис. грн. Позаяк, злі язики нам нашіптували, що директорам шкіл куди цікавіше скерувати кошти зібрані з макулатури, приміром там на вікна і все таке. Підготувалися і ми - пообіцяли головний приз у вигляді ноутбука з мультимедійним проектором для школи переможця.

Результат перевершив усі наші очікування. Близько 45 тонн макулатури, за які виручено 89 983 грн. зібрано учнями у 37 школах району. Тут Броди, думаю, утерли носа самому Львову як обласному центру. Переможець, спеціалізована школа № 2 міста Броди, зібрала макулатури на 25 793 грн. Уявіть собі, лише у цій школі учні 4-В класу, класний керівник – Зоряна Швець, зібрали півтори тонни макулатури.

То ж саме цьому навчальному закладу у п’ятницю ми передали обіцяний приз. Зізнаюся, педагогічний колектив і батьківський комітет також були з нами відверті – теж мали сумніви, чи виконаємо обіцянку. Взагалі то, у таких випадках доводиться тримати слово.

Ну а сьогодні волонтери з ГО «Самооборона Брідщини» спільно з представниками педагогічних колективів затверджуватимуть кінцевий розподіл до закупівлі необхідної амуніції. Тож незабаром прилад нічного бачення знайде свого Героя, а вся закуплена амуніція матиме надписи «Від дітей Бродівщини!».

Користуючись нагодою складаю подяку усім дітям і педагогічним колективам Бродівщини, котрі взяли участь у акції. Сподіваюся, що наступного разу до неї долучаться усі школи.

Слова вдячності також на адресу Бродівського районного відділу освіти за підтримку і забезпечення усієї логістики.

Разом – сила!

П.S. В Україні 450 районів, таких як Бродівський. Треба просто захотіти. Ну Ви знаєте 450 х 89 983 грн. = …. ПЕРЕМОГА!

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram