ГлавнаяБлогиБлог Олега Костюшко

1 мільйон доларів кияни щодня платять за ремонт доріг

Проста арифметика показує: у Києві зареєстровано 800 тисяч авто. Це не враховуючи ще 400-700 тисяч автівок, які щоденно приїздять до столиці. Якщо припустити, що кожна київська машина щодня заправляється в середньому на 100 гривень, то акцизний збір, у 2011-му році запроваджений Верховною Радою замість транспортного збору, з кожної машини складає приблизно 10 гривень.

Фото: Андрей Богданович

А це означає, що кияни і автогості столиці щодня сплачують щонайменше (10Х800 000) = 8 000 000 мільйонів гривень, або - 1 мільйон американських доларів. Ну просто зараз, у ці дні!

Тепер 1 мільйон доларів множимо на 365 днів і отримуємо 365 мільйонів доларів, або ж 2 мільярди 920 мільйонів гривень, зібраних за рік у столиці.

Запитання: скажіть, будь ласка, чи можна за 2 920 000 000 (два мільярди 920 мільйонів) гривень зробити дороги в Києві?

Щодня, ремонтуючи київські шляхи за ціною 250 гривень за квадратний метр, можна відремонтувати 40 тисяч квадратних метрів. Щодня!

Натомість Київавтодор ремонтує менші обсяги квадратних метрів за місяць. Судячи з озвучених обіцянок в ЗМІ, приміром, у квітні 2012 року, коли вже збирався акцизний збір Київавтодор планував відремонтувати лише 21 тисячу квадратних метрів столичних доріг.

Маленька фірма з 15 вантажівок раніше сплачувала 15 тисяч гривень у рік того транспортного збору. Зараз ця фірма сплачує 10 тисяч гривень щомісяця акцизного збору! Тобто на порядок (!!!) цифра зросла, а це означає, що кошти на ремонт доріг є. І їх дуже багато.

І так по всій країні! Оскільки якість доріг, на ремонт яких, за зізнанням пана Азарова використовуються кошти акцизного збору, не покращується, то маю запитання, як у тій пісні Висоцького: “Где деньги, Зин!?”... Риторичне запитання.

Олег Костюшко Олег Костюшко , ​Голова Благодійного та екологічного фонду, підприємець
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram