ГлавнаяБлогиБлог Геннадія Ткачука

Застереження влади від «запаморочення успіхом», в разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв заявив, що нині спостерігається достатній прогрес щодо всіх індикаторів, встановлених Євросоюзом для України для підписання Угоди про асоціацію.

Фото: Макс Левин

Вітаю будь-які позитивні зміни, які відбуваються в нашій країні на шляху європейської інтеграції.

Однак не слід плутати дипломатичні намагання Європи стимулювати чинну владу до змін з реальною ситуацією. Слід пам’ятати, що підписання Угоди про асоціацію з Україною (в разі якщо воно відбудеться), стане не стільки визнанням успіхів чинної влади на шляху євроінтеграції, скільки авансом українському народу за послідовну підтримку європейських цінностей.

Тому «запаморочення від успіхів» у влади буде найгіршим варіантом розвитку ситуації.

Нагадаю, що попри гучні заяви про прогрес України в багатьох сферах, Україна залишається одним з європейських аутсайдерів за рівнем економічних і політичних свобод.

У рейтингу корумпованості Україна перебуває на 144-му місці зі 174. За «Індексом економічної свободи» Україна – на останньому місці з-поміж 43 країн Європи. За «Індексом легкості ведення бізнесу» Україна також поза межами першої сотні. Експерти Всесвітнього банку розмістили Україну на 137-й позиції зі 185. Поряд з Україною в рейтингу опинилися Лесото, Західний берег Йордану, Танзанія, Еквадор, Сьєрра-Леоне, Таджикистан. За «Індексом інвестиційної привабливості» Європейської Бізнес Асоціації Україна отримала рекордно низьку оцінку, яка становить 1,8 бала з можливих 5.

"Більшість експертів схиляються до негативних оцінок. Негативна політика уряду, постійний тиск з боку державних органів, податковий та митний тиск є найвагомішими негативними змінами за останній час", – йдеться у звіті Європейської Бізнес Асоціації.

Переконаний, що підписання Угоди про асоціацію має стати відправним пунктом серйозних політичних та економічних реформ відповідно до європейських стандартів.

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram