ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

В Києві знищують ще одну історичну будівлю

В Києві продовжують знищувати історичні будівлі. На цей раз «око поклали» на культурну пам’ятку, яка в переліку об'єктів культурної спадщини Голосіївського району значиться під номером 833 - будинок, в якому колись знаходився каретний цех майстра Ільницького.

Колишній каретний цех
Фото: Микола Даневич
Колишній каретний цех

Будівля збудована на початку ХХ ст. на історичній вулиці Ямській, 54, яку письменник Купрін прославив у своїй останній повісті. Табличка, як про історичну пам’ятку, на будинку вже відсутня. Сьогодні приміщення об’єкту культурної спадщини знаходиться в жахливому стані, біля будівлі розміщується «блошиний ринок».

Поряд з історичною будівлею почалося будівництво житлового комплексу. Прослідковуючи «менеджмент» О.Попова (знищення Андріївського узвозу, історичних будівель на Горького, 44, Саксаганського, 111 і т.д.), будинку легендарного каретного цеху залишилось недовго…

Будинок, в якому на початку ХХ ст. знаходився каретний цех майстра Ільницького, внесли до переліку об'єктів культурної спадщини Рішенням виконавчого комітету Київської міськради народних депутатів від 30.07.1984 № 693.

P.S. Втративши історичні будинки, ми втратимо історію Києва та сам дух міста, а нові покоління будуть бачити тільки бетон і скло.

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram