ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Парламентаризм в Україні знищено не сьогодні, він знищений давно...

Вже всі хто міг висловилися щодо позбавлення мандату депутата ВР Маркова. Вирішив сказати свою думку і я, але дещо в іншому контексті. Так от. Марков – кремлівський агент-провокатор. Цинічна і жорстока людина, що відверто ненавидить Україну та її народ.

Фото: timer.od.ua

Він ще має відповісти за свої бандитські напади на українців і за їх побиття його злочинною сворою. І особисто мені абсолютно байдуже, що цього одеського "бєспрєдєльщіка" позбавили мандату.

Я жодним чином не сумніваюся і в тому, що він отримав його через фальсифікації, як і більшість депутатів ПР. Але є нюанс... Хіба не режим Януковича робив ставку на цього невігласа та ще десятки таких, як він? Хіба не режим разом з Марковими-Пилипишиними-Засухами та іншими фальсифікували вибори? Вони. Тому сьогодні "регіонали" поглинають те, на що заслуговують. Нехай роблять висновки…

Отже, в стойло, панове "регіонали", в стойло!!! "Папочки с дєламі" у Януковича на столі, і не тільки на опозиційних діячів, а й на кожного з членів фракції ПР у ВР. І немає сумнівів, що там ой як багато цікавого... Вас змушують боятися, трястися, коритися, стоячи ледь не на колінах, як справжніх холопів. Ну, а "царь-батюшка-решала" вже сам визначає кому - to be or not to be! Адже працює узаконена карально-кримінальна система. Ну, а ВАСУ Януковича - це сталінська "трійка" для всіх депутатів, без виключення!

Тому - все закономірно і нічого дивного не відбулося. І зараз не варто деяким моїм колегам з опозиції знову говорити про знищення парламентаризму в Україні.

Це сталося не сьогодні, він знищений давно. Коли Янукович, через незаконну зміну Конституції узурпував владу в державі. Коли Соломатіни-Цурки-Царьови трощили стільцями голови депутатам-опозіционерам в сесійній залі ВР. Коли в антиконституційний, злочинний спосіб "піаністи" ПР приймали ганебні закони (Харківські угоди, Пенсійну реформу, Податковий Кодекс та багато ін).

Зрештою, коли цей самий ВАСУ незаконно позбавив мандатів Сергія Власенка, Балогу, Домбровського. Чи для когось новина, що суди Януковича давно можуть відібрати депутаські повноваження будь-кого? Нині - маємо, що маємо. І мабуть, "то ли еще будет"...

А знищення парламентаризму, як і знищення всього правосуддя в Україні - це давня, узаконена система правління диктатури "стоматологів", яка стартувала з моменту входження Януковича на "президентський трон" у 2010-му. І до речі, ніякі "євроінтеграційні ініціативи" та "антиросійські закладки" гаранта не відміняють їхньої відповідальності за всі скоєні злодіяння.

Власне, рано чи пізно ці речі зіграють з Януковичем злий жарт. Його кинуть свої ж. Бо навряд чи хтось з більш-менш адекватних регіоналів або нинішніх олігархів терпітиме такі приниження та відверті залякування з боку Януковича і "родини". Отже, варто почекати - обов'язково прорве, це питання часу.

А взагалі, щоб не гаяти часу, я б порадив народним депутатам ПР негайно проголосувати за декриміналізацію статті Юлії Тимошенко і зробити все можливе, щоб вона якомога швидше опинилась на волі. І не просто так, а мала можливість повернутися до повноцінної політичної діяльності і взяла участь в президентських виборах-2015. Саме це, можливо, врятує їх від подальших репресій Януковича і гарантуватиме хоч якусь безпеку.

Принаймні, депутатську недоторканість і дотримання щодо неї норм чинного законодавства в майбутньому. Адже якщо, не дай Господь, Янукович знову стане президентом, «незгодним» регіоналам також "гаплик". Роком раніше, роком пізніше… А Юля зможе реально захистити від Януковича Україну. А головне, забезпечить конституційний лад та диктатуру Закону в державі. Отже, їм варто задуматись.

P.S. І останнє. Чесно, не розумію чому стільки уваги тому, що не є надважливим. Янукович показово позбавив мандату свого колишнього "холуя", щоб інші тряслися. Ну, позбавив. От нехай гризуться між собою, публічно з'ясовують стосунки і "мочать" в пресі один одного, на здоров'я. Чи може нам на мітинги за повернення мандату українофобу-провокатору Маркову виходити, в опозиціонери і в борці з кримінальним режимом Януковича його записати))??? З'явився новий національний герой, борець за справедливість Ігор Марков?) Брєд, чи не так? Ну ми ж не "з'їхали з глузду" остаточно...

Наразі є значно важливіші питання і потрібно думати про інше. Як Юлію Тимошенко витягти з-за грат, домогтися цілковитого виправдання та зняття з неї усіх звинувачень. Особливо, напердодні вільнюського саміту ЄС.

Потрібно знову гуртувати навколо себе людей і повернути їх довіру. Адже осінь буде "гарячою" - значить, не виключені масові акції протестів. Проплачена масовка не працює, поряд мають бути справжні патріоти. Треба якісно і ефективно провести виборчу кампанію в 5-ти округах, щоб не дати жодного шансу регіоналам на перемогу. Маємо бути готовими до чергових фальсифікацій влади і до жорсткої адекватної реакції на такі беззаконня.

Важливо зробити все можливе задля проведення повноцінних виборів мера і Київради ще цього року. Визначити єдиного кандидата від опозиції на посаду мера столиці. Якщо потрібно, знову битися, блокувати сесії нелегітимної Київради, але захистити право киян на самоврядування.

А ще, вкрай важливо не допустити розбрат і непорозуміння між опозиційними силами напередодні президентських виборів-2015. Потрібен єдиний кандидат від опозиції ще в першому турі, один єдиний. Тільки це забезпечить реальну перемогу над Януковичем. Отже, потібно домовлятися. Враховуючи особисті амбіції лідерів опозиції, реалізувати це буде складно, але цілком можливо, переконаний. Час ще є

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram