Психоз і натхнення: Poets of the fall у Києві

Під прекрасну музику Поетів так легко відірватись від реальності. Нехай і на один листопадовий вечір.

Фото: Ірена Скуратовська

Вечір, власне, розпочався із челенджу зі стояння під дощем на пронизливому вітрі. Челендж, однак, був не таким вже й довгим: через таку неприязну погоду народ запустили у хол ще до закінчення саунд-чеку. Якраз чути, як налаштовують звук на Shadow Play - незмінному інтро цього туру. Інтро, яке переходить у Dreaming Wide Awake. Щоб із перших хвилин не дати натовпу жодного шансу встояти на місці.

Where are you now? Агов, Києве, де ви є? - натовп миттєво відгукується на питання Марко, здіймаючи такий навіжений галас, що, здається, здатний заглушити навіть кіловати звуку.

Після шалених танців - заспокійливо-лірична Center Stage. Марко сидить на краю сцени, намагаючись кожному зазирнути в очі. Чи, може, загіпнотизувати?

Фото: Ірена Скуратовська

Хвилі білявого волосся Оллі ніби танцюють у ритмі позитивної Crystalline - однієї з моїх улюблених, яку так хотіла почути наживо ще від самого виходу крайнього альбому.

Однак справжній сюрприз вечора - бойовичок Psychosis. Трохи брутальний і нехарактерний для Поетів, але дуже крутий. Створений саме для того, щоб стрибати до стелі і до кінця зривати голос. І поки триває цей масовий психоз, Марко робить потрійне селфі на фоні шаленого бурхливого натовпу. 

Фото: Ірена Скуратовська

Перед останньою частиною перформансу музиканти покидають сцену. У темряві видно лише мерехтіння браслетів і чути шелест фотографій, які піднімуть вгору, як тільки увімкнеться світло і Поети знову вийдуть зіграти п’ять треків енкору.

Poets! Poets! - крики не стихають, аж поки техніки не починають розбирати апаратуру на сцені. Сотні пар скажених щасливих очей вдивляються у закулісний напівморок, чекаючи, що Поети все ж повернуться. They will be back, but not tonight.

Ірена Скуратовська Ірена Скуратовська , Фотокореспондент
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram