ГлавнаяСпорт

Національна збірна з баскетболу переграла Латвію

Віталій Черній здобув першу перемогу в якості головного тренера національної збірної України, перегравши збірну Латвії з рахунком 83:72 у товариському матчі у неділю.

Національна збірна з баскетболу переграла Латвію

На старті зустрічі команди показали результативний баскетбол, за перші 10 хвилин гри команди на двох закинули 57 очок, і за рівної боротьби на паркеті невелику перевагу після першого відрізку мали гості - 30:27. Щоправда, вже в другій десятихвилинці Україна взяла гру під свій контроль, почала більш жорстко захищатися, що і вплинуло на результат: у другій чверті латвійці заробили втричі менше очок, натомість українська дружина на велику перерву пішла з 8-ми очковою перевагою.

На початку другої половини збірна Латвії майже наздогнала Україну, і Черній був змушений брати тайм-аут, після якого гра вирівнялася. У середині останньої чверті вісім поспіль очок від Ростислава Кривича зломили супротив гостей, дозволивши жовто-блакитним спокійно дограти.

Дмитро Забірченко став найрезультативнішим гравцем України з 19-ма очками. До свого доробку він додав ще по 4 підбирання та передачі. Кирило Фесенко видав солідний дабл-дабл: 15 очок та 14 підбирань, також в його активі 4 передачі, але 5 промахів з лінії штрафних.

Нагадаємо, це другий товариський поєдинок між збірними України та Латвії. Перший, що відбувся у суботу, наша команда програла з рахунком 80:82.

Тепер збірна готуватиметься до товариського турніру у Грузії, який відбудеться 22-25 липня.

Вікторія Веремієнко, Федерація баскетболу
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram