ГлавнаяОбществоЖиття

Італія наблизилася до Львова

У столиці Західної України відкрили італійський візовий центр

Від сьогодні у Львові почав працювати візовий центр Посольства Республіки Італії в Україні. Тепер жителям Західної України не треба їхати у Київ і там подавати документи – ця послуга доступна у Львові. Офіс центру розташувався за адресою вулиця Шептицьких, 26, у приміщенні Правекс-Банку.

Прийом анкет у заявників здійснює «Віза Менеджмент Сервіс Україна» (VMS) – єдина організація, авторизована Консульством Італії в Києві, яка з початку 2012 року провадить діяльність візового центру: приймає запити на отримання віз і відповідну документацію, а також Правекс-Банк, банк групи «Інтеза Санпаоло».

«Ми відкриваємо візовий центр у Львові, щоб бути ближчими до заявників та спростити їм підготовку до подачі документів на візу. Візовий центр у Львові ми відкриваємо не випадково, бо саме звідси виїхали в Італію багато українців. Українці із львівського регіону в Італії є досить інтегрованою в італійську спільноту групою. Тепер ми будемо ближчими до наших заявників», – заявив присутній на урочистому відкритті Консул Італії в Україні, доктор Маттео Крістофаро.

«Віза Менеджмент Сервіс Україна» вже багато років працює в Росії, то ж має неабиякий досвід у питаннях допомоги заявникам в отриманні італійської візи.

За словами Консула, посольство Італії в Україні також зацікавлене й у тому, щоб українці якомога більше подорожували в Італію.

«Моя присутність тут підтверджу напрямок туристичного розвитку між Італією та Україною», – наголосив Маттео Крістофаро.

«Багато українців проживають і працюють в Італії. Для них відкриття центру є необхідною зручністю. Україна рухається до підписання угоди про Асоціацію із Євросоюзом. Тому такі кроки країн старої Європи є особливо символічні. Окрім того, Італія найгарніша країна Європи, а Львівщина – найгарніший регіон України. Відтак такий візовий центр і активізація роботи Посольства Італії в Україні сприятимуть тому, що ми зможемо більше і гарніше пізнати Італію, а італійці відкриють для себе Україну», – заявив начальник управління міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Лев Захарчишин.

За офіційними даними, в Італії постійно живе і працює близько 220 тисяч українців, але, як повідомив Маттео Крістофаро, нелегально там працює 600 тисяч заробітчан з України. То ж відкриття візового центру у Львові є дуже добрим кроком назустріч потребам українських заробітчан і тих наших громадян, які планують подорожувати Італією.

Відкриття філіалу Візового центру Італії у Львові, а згодом відкриття філій в Одесі та Донецьку, вдалося реалізувати завдяки активній співпраці з Правекс-Банком, банком групи Інтеза Санпаоло, який входить до провідних банківських груп Єврозони і є лідером в Італії.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram