ГлавнаяБлогиБлог Тараса Матвіїва

Порядок по-новоросійськи

Навряд чи ця історія викрадення виділятиметься серед сотень подібних. Фабула проста: "освідомітєлі" дізнались про "прівєрженцев хунти", "ополченіє" за законами революційного трибуналу "без суда і слєдствія" забрало"бендеровцев" до підвалів і поминай як знали.

На Луганщині за цією схемою викрали сім‘ю Горбачових. Клавдія (58р.) та її син Олександр (32р.) не цурались жовто-синього, були активістами місцевого Майдану. Про зникнення заявив чоловік. Від жовтня особисті телефони вимкнуті. Одного разу замість Клавдії слухавку підняв невідомий. Відтоді контактів з жінкою не було.

Клавдія Горбачова
Фото: Надано Тарасом Матвіївим
Клавдія Горбачова

Про Олександра відомо більше. Хлопця випустили під "підписку" наприкінці листопада. Місяць його щоденно дубасили, зламали руку. Олександр у відчаї просив, аби його добили. Але "ополчєнци" підготували продовження екзекуції. Його використали як живий щиту у прямому значенні, коли розміновували вибухівку.

"Воспітатєлі" врешті звільнили хлопця, Олександр просто відлежувався, бо до лікарні звернутись боявся. Його попередили: "єщьо раз увідім - тєбє конєц".

6 грудня після кількох днів відпочинку "мєсний бєндеровєц" Олександр зник знову. Чи живий він, чи в буцегарні - інформації немає.

Сподіваюсь, сім‘я Горбачових жива і мати й син повернуться до домівок. Про цей випадок поінформовані СБУ та МВС.

Але важливо збагнути ще одну річ: там, на Сході, залишилось багато наших людей. Їх щодня викрадають, катують і вбивають лиш за те, що вони вважають себе українцями. І коли недалекі політики, а за ними недалекі громадяни повторюють - "Україна обійдеться без Донбасу", "там одні москалі-сепаратисти", "давайте відгородимось стіною" і т. п., пам‘ятаймо про страждання звичайних людей та історію сім‘ї Горбачових.

Якщо маєте інформацію або змогу допомогти "Пошуковій ініціативі", телефонуйте на гарячу лінію 067 866 45 74, пишіть на [email protected]

Тарас Матвіїв Тарас Матвіїв , Координатор "Пошукової ініціативи Майдану", журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram