ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

«Політична братва» ПР поповнилася… суддями

Кілька слів про сьогоднішнє призначення суддів у парламенті. Просто хронологія: спікер оголошує питання про обрання суддів, опозиція протестує, бо, на нашу думку, серед кандидатів є, м’яко кажучи, злодії та хабарники. Отже, вони мають бути виключені із списку претендентів.

Фото: Макс Левин

На нашу вимогу спікер оголошує перерву на 15 хвилин. 15 хвилин затяглося у майже годину перемовин. Домовилися, що із списку виключаємо не доброчесних кандидатів та голосуємо за тих до яких немає на сьогоднішній день застережень.

Проте, «більшість» на чолі з спікером, ігнорує годинні перемовини, - голосує за усіх суддів і крапка. 230 голосів, 226, 228 і тд. І от 225… Все рівно, спікер ставить на переголосування. Цікаво, чому він не ставив на переголосування скасування пенсійної реформи, коли не вистачило 3 голоси?

В результаті, ПР та комуністи отримали приватний суд який довічно обслуговуватиме їх на наступних виборах. Більшість фактично прийняла судів у свою «політичну братву», купила їх своєю підтримкою. Мені було прикро, коли судді стали свідками грубого порушення регламенту, моралі, політичної етики, стали свідками голосування один за одного чужими картками. І після всього, вітали один одного з перемогою над здоровим глуздом та опозицією.

Однак, тепер вони мають розуміти, що, після сьогоднішнього видовища, вони пасивні учасники руйнування авторитету судової системи, бо їх в судійські мантії одягали у незаконний спосіб. Живіть і чекайте на вирок народу, вирок історії, ви тепер підозрювані у знищенні України і її суду, її майбутнього.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram