ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Медіа-фальсифікації Коломойського: вже не тільки "УНІАН", а і "ТСН"

Олігарх Коломойський впроваджує цензуру, щоб обманювати людей і дискредитувати неугодних йому політиків

Здавалося, масштабний скандал з "УНІАН" мав стати холодним душем для Коломойського і запобіжником для подальших маніпуляцій такого надзвичайного нахабства у медіа-бізнесі, який йому належить.

Але вигаданих цитат Кужель і ведмедів-сбушників, які переслідують Власенка, Коломойському мало. Він продовжує поливати брудом неугодних йому опозиційних політиків, у тому числі мене, вигадуючи небилиці і вдаючись до фальсифікацій.Позаяк авторитет "УНІАН" цензурою Коломойського угроблений, принаймні на певний час, відтепер олігарх використовує для своїх махінацій у медіа-просторі свій найбільший за аудиторією ресурс - телеканал "1+1", зокрема новини "ТСН".

Знаючи схильність "ТСН" до перекручування фактів, я їх не дивлюсь.

Проте випадково побачив сюжет "ТСН" про блокування Київради в Інтернеті.

Такої відвертої брехні на центральному каналі я давно не бачив: Опозиційні столичні депутати заблокували трибуну Київради

Відверто кажучи, багато інших ЗМІ теж необ'єктивно висвітлили ті події. Першими помилились " Українські новини", а далі чимало видань репостили від них цей помилковий матеріал. Пишуть, мовляв, трибуну Київради заблокували "ударівці", до яких приєднався Ляшко. Ви сліпі, чи це цензура? Так роззуйте очі і подивіться, хто першим заблокував: Ляшко заблокував Київраду

Але таку помилку я готовий пробачити, адже для мене головне - результат моїх дій, а не як про це напишуть. Хоча це свідчення жахливого непрофесіоналізму журналістів. Кажу це як редактор з 16-річним стажем, якому за те, що писав правду, навіть довелося відсидіти в тюрмі за особистою вказівкою тодішнього президента Кучми.

Між іншим, так звана "Українська правда", пишучи про події в Київраді, мене - того, хто заблокував - не згадує... взагалі. Хіба не цензура? Хай краще Притула розкаже, чому з її сайту зникають резонансні матеріали, які досі індексуються в Google, а на сайті - заблоковані. Хай редакція "УП" розкаже, скільки грошей бере за зняття матеріалів. Це ж гірше навіть "джинси", це пародія на журналістику.

Але, все- таки, символом цензури в Україні в наш час є хитрозроблений Коломойський. Ось цитата з вищезгаданого репортажу "ТСН":

"Від присутності великої кількості гостей з Верховної Ради секретар Київради Галина Герега була не в захваті. Коли нардепи почали блокування трибуни, вимагаючи особистого голосування, вона одразу оголосила перерву. "Вони звикли так працювати у Верховній Раді", - прокоментувала події Герега. Перед тим критику на адресу опозиціонерів із фракції УДАР висловив нардеп Олег Ляшко. Лідер Радикальної партії слова при цьому не надто добирав. "Шановний пане Чумак, ви сюди прийшли, бо вас батогами погнало начальство, а я за велінням совісті. Іди онуків няньчити, старий п*рдун", - звернувся Ляшко до колеги по парламенту".

Кореспондентку "ТСН", яка готувала цей репортаж, звати Інна Боднар. Вона на власні очі бачила, як все було насправді, але свідомо написала брехню, перекрутивши факти. Проте я певен, журналістка не винна, а це черговий приклад цензури від олігарха Коломойського, "любов" якого до українського народу мали можливість відчути всі, хто постраждав від афер "Аеросвіту", в тому числі наша сім'я.

Репортаж "ТСН" - відверта фальсифікація:

1. Трибуну Київради першим заблокував я.

2. Критику "ударівцям" я висловив не перед блокуванням, а за довго до того. І ця критика абсолютно не пов'язана з блокуванням трибуни. Чумак вранці написав проти мене брехню у Facebook, на образу як і будь-яка людина я маю право відповісти.

3. Але коли Чумакові незаконно не дали виступити на сесії Київради, я його підтримав, адже власні образи і амбіції для мене завжди менш важливі, ніж дотримання закону, правда, справедливість.

4. "ТСН" нав'язує своїм глядачам думку, що це опозиційні депутати ВР у Київраді сваряться, хоча насправді події, які відбулись, є прикладом єдності з метою захистити киян від розкрадання столиці нинішньою владою.

Вцілому ми бачимо, що Коломойський, щоб прислужитися владі, на київських виборах буде через свої ЗМІ поливати брудом опозицію, щоб підтримати кандидатів від влади: Попова і Порошенка.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram