Накопичувальної пенсійної системи в Україні не буде

Відповідно до указу Януковича, в жовтні закінчується термін, коли уряд мав би назвати дату запровадження другого рівня державного обов'язкового пенсійного забезпечення – так званої накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Фото: Макс Левин

Однак з виступів керівництва міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду на парламентському круглому столі щодо перспектив запровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи стало очевидно, що накопичувальну систему ніколи не буде запроваджено в нашій державі, оскільки обов'язковою умовою її запровадження є бездефіцитний пенсійний фонд.

Проте рік у рік дефіцит Пенсійного фонду тільки зростає. Зокрема, згідно з даними самого Фонду, поточний дефіцит складає 23 млрд. грн., а дотація з Держбюджету становить 83 млрд. грн.

Ця проста арифметика свідчить про те, що в Україні накопичувальну пенсійну систему не буде запроваджено в найближчі 30 років, і всі розмови Януковича та Азарова про її введення є блефом!

Наталія Королевська взагалі проігнорувала круглий стіл у Верховній Раді на цю тему. Виходить так, що профільному міністру ця соціально важлива тема не цікава.

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram