ГлавнаяБлогиБлог Ігоря Ткачука

В країні бардак, а не «незручності під час капітального ремонту»

«В Україні розпочато «капітальний ремонт». І, звичайно, він створює незручності в нашому великому будинку», - заявляє влада, маючи на увазі проведені за останні три роки реформи в країні.

Фото: Макс Левин

Однак, за цей період в українців було достатньо часу, аби переконатися, що ефективність реформ влади – це лише чергові байки. Всі оголошені реформи - провалені.

Адже вони мали зробити Пенсійний фонд бездефіцитним вже у 2012 році. Однак, після такого «реформування» дефіцит Пенсійного фонду у минулому році навпаки зріс – майже утричі. А ось результат «адміністративної реформи»: витрати на органи влади не зменшилися, а для силових відомств навіть зросли.

«Медична реформа» нинішньої влади призвела до скорочення лікарень та обмеження доступу до медичних послуг – передусім для сільських мешканців та громадян, що проживають у віддалених районах. Замість обіцяного збільшення фінансування галузі охорони здоров’я до рівня європейський країн – воно лише скорочується. При цьому зростає фінансування спецлікарень для чиновників Адміністрації президента, чисельність яких збільшується з кожним роком.

Влада гучно анонсувала «Курс економічних реформ», однак жодна з них не реалізована.

Економіка не працює, ВВП країни з року в рік постійно падає. Спад відбувається і у більшості галузей виробництва (машинобудування, металургія, переробна промисловість та інші). Навіть за офіційними даними, обсяги тіньової економіки в Україні перевищують обсяги витрат держбюджету (34% ВВП) чи розмір прямих іноземних інвестицій.

Весь час, коли державою керувала Партія регіонів – це роки втрачених можливостей, розгулу корупції і нахабної безвідповідальності усіх наближених до влади.

Змінити ситуацію може лише зміна політичного курсу – переорієнтація його на активну співпрацю з ЄС. Україна не повинна втрати свій шанс повернутися у русло цивілізованого розвитку - шанс на краще майбутнє, шанс жити за обов’язковими і однаковими для всіх правилами, шанс для всіх українців на справедливість та повагу від держави.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram