ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

На Томенкові піаряться регіональні вожді

Віце-спікер і водночас заступник голови Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” Микола Томенко, напевно, гадки не мав, що його візит до Хмельницького викличе нечуваний резонанс. Популяризуючи українську книгу, він зі своїм фондом “Рідна країна” привіз для навчальних закладів Хмельниччини кращі доробки художньої української класики.

Здавалося б, що на цьому інформаційний привід для більшості мас-медіа краю вичерпується. Але, якщо робити похибку на те, що 2012 рік є виборчим, то персона Миколи Томенка є чудовим знаряддям вибитися у люди з мандатом нардепа для деяких політиків обласного ґатунку.

Мова йде про колишнього голову Хмельницької обласної ради, а нині голову фракції ВО “Батьківщина” в облраді Івана Гладуняка. Будучи на утриманні платників податків, місцевий “спікер” затіяв грандіозне будівництво “гніздечка” за 50 км від столиці, у місті Буча. Будинок-фортеця з мідним дахом розкинувся посеред соснового лісу.

“Запасний аеродром” Іван Васильович збудував не випадково. Насамперед його переслідує ідея-фікс (бути постійно на очах): практично позбавлений впливати на політичну палітру Хмельниччини, пан Гладуняк розчищає дорогу до українського парламенту. Очевидно, що балотуватиметься по мажоритарному окрузі у Хмельницькому. Принаймні, цю інформацію не спростував ані Томенко, ані Гладуняк. Зайвим доказом “наполеонівських” намірів останнього є агітаційна газета “Хмельницький майдан”, що розповідає про досягнення кандидата у народні депутати. Складається таке враження, що якби Томенко не відвідав Поділля, то черговий номер “Майдану” необхідно було б перенести на невизначений термін. Адже, крім того, що матеріал про візит високого гостя є передовим, у ньому прямим текстом говориться про “всесильність” Івана Васильовича на Хмельниччині. “Чекаємо пропозицій від вихователів, які вони можуть передавати через Івана Васильовича (Гладуняка — прим.авт.)”, — це слова Томенка.

До речі, не все гладко в’яжеться у нашого “регіонального вождя” з політичною відданістю ідеалам БЮТу. Приміром, коли минулого року в області відбувалися протестні акції на підтримку обвинуваченої Юлії Тимошенко, пан Гладуняк віддавав перевагу знаходитися у тіні. Зокрема, це стосується бойкоту бютівців під час однієї з останніх сесій обласної ради, де на їхніх депутатських місцях було розгорнуте полотнище з написом: “Юлі — волю”.

Фото: Віталій Тараненко

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram