ГлавнаяБлогиБлог Тараса Матвіїва

Проблеми з арифметикою

Пан Аваков нарешті зізнався, скільки зниклих на Майдані розшукує МВС. Офіційно міліція відкрила кримінальні провадження по справах 8-ми активістів.

Інформацію про злочини "проти Майдану" головний міліціянт України оприлюднив на засіданні депутатських комітетів. Відверто, "Пошукова ініціатива" має двояке відчуття. З одного боку, це спільний успіх волонтерів, бо донедавна правоохоронці вважали зниклими, лише 2 майданівців. Маємо купу відписок від міністрів силового блоку, де вони безапеляційно заявляли - проблеми зниклих не існує.

Постійний тиск спільноти частково зламав хребет бюрократам у погонах. Саме на основі бази даних, яку волонтери збирали по крихтах 9 місяців, оперативники активізували пошуки та написали 57 рапортів про зниклих під час Революції Гідності.

Зникнення Тарана, Бондарця, Ващука, Шеляха та кількох інших міліція таки пов‘язала з Майданом.

Але як бути з рештою людей зі списку "Пошукової ініціативи" та Євромайдан-СОС? Доля 49-ти активістів - це проблема рідних і волонтерів?

База зниклих.

Питання про зниклих майданівців зараз далеко не на чільному місці. Але й у справах вбивць Небесної сотні наші силовики повзуть, як черепахи. Жодного засудженого замовника чи кілера. Що й казати, коли пан Аваков за весь час керівництва МВС не знайшов й хвилини для зустрічі з сім‘ями та адвокатами Героїв.

Ми не змиримось із юридичними "відмазками" і будемо вимагати пошуків усіх українців, що пропали під час подій листопада 2013 - лютого2014 року. А очільників СБУ, Генпрокуратури та МВС закликаємо не робити передчасних заяв і навчитись елементарній арифметиці.

Бо від того, як шановні правоохоронці лічать зниклих, залежить доля десятків людей і їхніх родин.

Якщо маєте інформацію, або змогу допомогти телефонуйте на гарячу лінію 067 866 45 74, пишіть на [email protected]

Тарас Матвіїв Тарас Матвіїв , Координатор "Пошукової ініціативи Майдану", журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram