ГлавнаяБлогиБлог Марини Бурмаки

Київських чиновників зобов’язали постійно спілкуватися з жителями столиці

Відсутність можливості для жителів Києва вільно контактувати з керівниками Департаментів міської адміністрації - це одне з перших питань, які підняла Громадська рада при КМДА.

Фото: Макс Левин

Громадською радою був напрацьований проект Розпорядження «Про системну взаємодію структурних підрозділів КМДА з громадськістю». На сьогодні таке Розпорядження – за номером 477 - підписано Головою КМДА Олександром Поповим.

Гадаємо, що не в кожній адміністрації у нашій державі є такий документ. Його повний текст можна прочитати тут.

Що дає киянам цей документ?

По-перше, Розпорядження регламентує керівникам структурних підрозділів в обов’язковому порядку зустрічатися з представниками громадськості, та у графіках їх роботи чітко визначає відведений для цього час.

Це означає, що відмова начальника Департаменту чи управління КМДА уникнути спілкування з жителями міста, вислухати проблеми киян і знайти їх рішення тягнутиме за собою відповідне покарання за невиконання розпорядження свого керівництва.

По-друге, відтепер у кожному структурному підрозділі Київської міської державної адміністрації визначено уповноважених осіб, відповідальних за налагодження ефективної роботи з громадськістю. Це означає персоніфіковану відповідальність за взаємостосунки міської влади з киянами.

По-третє, контроль за виконанням цього розпорядження покладено на заступників Голови Київської міської державної адміністрації, відповідно до функціональних обов’язків.

Це значить, що, безпосередньо контролюючи роботу структурних підрозділів, заступники Голови КМДА у тому числі є відповідальними за проведення керівниками Департаментів системних зустрічей з громадськістю.

Як столична Громадська рада може допомогти киянам скористатися даним документом?

Майже кожен член Громадської ради забезпечує взаємодію громадських організацій певного напрямку діяльності з відповідним структурним підрозділом КМДА. Такий список також закріплений згаданим Розпорядженням.

Тому громадські організації, при потребі, завжди можуть звернутися до членів Громадської ради за допомогою у даному питанні.

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram