Звернення до прокурора Київської області

Прокурору Київської області Витязю М. І.

Шановний Михайле Івановичу!

Як повідомляє інтернет-видання «Українська правда», на Київській обласній митниці Державної митної служби України за розмитнення товарів з коротким терміном придатності митники пропонують сплатити безповоротну фінансову допомогу на рахунок Київської обласної організації Партії регіонів.

У разі відмови платити запитану суму на рахунок КОО Партії регіонів, митниця тягне з розмитненням, поки вантаж не зіпсується. Повідомляється, що таким чином розмитнюють вантажі 120 компаній, тобто, щомісячні платежі на користь Партії регіонів складають не менш ніж 240 тис. грн.

Відповідно до ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Перевищення влади або службових повноважень є злочином відповідно до статті 365 Кримінального кодексу України.

Прошу Вас, шановний Михайле Івановичу, перевірити викладені відомості і вжити заходи прокурорського реагування згідно із законодавством.

З повагою,

народний депутат України

А. М. Павловський

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram