Блог Яни Барінової

громадська діячка

Яна Барінова

Яна Барінова (нар. 24 січня 1989 в Одесі) — громадська діячка. Ключові напрями діяльності — промоція прав людини, сприяння миру та збереження пам’яті про Голокост. Є авторкою понад 100 статей на тему прав людини, політики пам'яті та меморіалізації Голокосту.

З 2015 року є ініціатором створення Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» (Babyn Yar Holocaust Memorial Center) у Києві. Пройшла шлях від координатора робочої групи проекту до виконавчої директорки та директорки зі стратегії. Відстоює побудову Центру світового рівня саме поруч із місцем історичних подій. 

З 2018 року є представницею Єврейського дипломатичного корпусу Всесвітнього єврейського конгресу (WJC JDCorps).

У лютому 2019 року міський голова Києва Віталій Клічко призначив Яну Барінову радницею з гуманітарних питань та питань культури.

У вересні 2019 року як дипломат Всесвітнього єврейського конгресу виступила з двома доповідями в Раді ООН з прав людини (UNHRC).

Наразі Яна Барінова є аспіранткою Університету Сорбонна (Université Paris 1 Panthéon – Sorbonne) та пише докторську дисертацію на тему ролі цифрових технологій у комеморативних практиках. Має ступінь MBA у сфері культурного менеджменту (Master of Business Administration in Arts and Cultural Activities Management) Паризької бізнес-школи.

Текст публікується на умовах умовах «CC BY 4.0 International».

Все записи блога