ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

День незалежності: кому свято, а кому виборчий піар (ФОТО)

Кожна річниця незалежності України супроводжується нечуваними народними гулянками з елементами офіційної частини від влади. Українці додатково отримають вихідний, який, як правило, витрачають на відпочинок. Враховуючи, що цього року з державним святом збіглися виборчі жнива, партійні структури синхронно провели корекцію.

Фото: Виталий Тараненко

Закидаючи приманки з агітаційних наметів, найманці кандидатів у народні депутати розраховували підсікти бродячий вулицями електорат. Щоправда, це лише квіточки. Те, що у Хмельницькому вдалося зафіксувати на фотокамеру, тягне на порушення виборчого законодавства.

За сто метрів від облдержадміністрації припаркувався автобус “Богдан”, жовті боки якого промовисто засвідчували напис “Ветеранам від Гереги О.В”. Не важко здогадатися, що за ініціалами цього прізвища сховався успішний київський бізнесмен, власник мережі гіпермаркетів “Епіцентр” і нарешті кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №192 (центр — м. Дунаївці, куди входять Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони) Олександр Володимирович Герега. Самовисуванець, який на час виборів оформив прописку райцентрі Городок Хмельницької області, наразі проводить масовану благодійну кампанію з поліпшення матеріальних умов своїх виборців. Крім автобусів з такими вивісками, по вулицях Городоцького району роз’їжджають швидкі допомоги з чіткою приналежністю до власників: “Від благодійного фонду Олександра та Галини Герег”.

Фото: Виталий Тараненко

До речі, про швидкі допомоги. Поряд з “Богданом” розташувалася швидка від ще одного кандидата у народні депутати по хмельницькій мажоритарці (округ №187), президента корпорації “Оболонь” Олександра Слободяна. Хоча прямого посилання на нього немає, але є правильне формулювання: “АТ “Оболонь” дарує людям”.

Якщо з агітаційним креативом більш менш зрозуміло, то головний регіонал Хмельниччини, голова облдержадміністрації Василь Ядуха потрапив у кумедну ситуацію. Білборд з його офіційним вітанням з нагоди Днів Державного прапора та незалежності України повісили над вивіскою “Розвал-сходження”, несвідомо даючи натяк проблеми у команді партії влади.

Фото: Виталий Тараненко

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram