ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Ч. 2 ст. 344 КК Украіни: три роки Азарову, урок - прем'єрам

Для верховенства зла достаньо, щоб гідні люди були бездіяльними. Эдмунд Бурке

Мене викликають на допит до Печерського райуправління ГУМВС України нібито за самоуправство на засіданні уряду.

Нагадаю, 27 березня на засіданні кабміну, мене - народного депутата, який прийшов донести позицію “УДАРу” з приводу «снігового колапсу в Україні», за прямою вказівкою Миколи Азарова охоронці силоміць видалили з зали засідання.

Фото: Макс Левин

За наслідками інциденту, я та Віталій Кличко звернулися до прокуратури з вимогою притягнути прем”єра Азарова до відповідальності за перешкоджання діяльності народного депутата. Це 344 стаття КК Украіни. У випадку з Азаровим - це ч. 2 статі - бо він застосовував службове становище віддаючи наказ охоронцям. Такі діі караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Увага. Таке саме звернення зробив Кабмін в особі міністра Кабінету міністрів Олени Лукаш, але в цьому випадку, звинувачуючи мене у самоправстві. Це до речі, порада міністрів Захарченка та Табачника. Вони побороли злочинність та проблеми у освіті та науці - тепер стали радниками Азарова в питаннях полювання на опозиційних депутатів.

Для інформаціі: самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадяни і на, державним чи громадським інтересам або інтересам власника. Карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Водночас, прокуратура міста Києва, розглянувши моі звернення, відмовила у порушенні справи проти Азарова. В отриманому мною листі зазначається, що прокуратура не виявила порушень вимог чинного законодавства з боку Миколи Азарова. «Подане Вами звернення не містить жодних фактичних даних, які б свідчили про наявність ознак кримінального правопорушення, які охоплюються поняттям злочину, визначеним статтею 11КК України», - йдеться у відповіді прокуратури.

А от щодо звернення Олени Лукаш (читайте Азарова, Табачника, Захарченка) проти Капліна та УДАРу - почато досудове слідство. У зв’язку з проведенням досудового розслідування за матеріалами кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, Печерське райуправління ГУМВС України викликає мене на допит, покищо, у якості свідка.

МВС, догоджаючи прем’єру та Президенту, фактично порушує справу проти народного депутата. Не виключено, що завтра статус свідка буде перекваліфіковано у звинувачуваного, а далі можливий і кримінальний вирок.

Прокуратура, відмовляє депутатам від опозиції у задоволенні їхньої законної вимоги щодо притягнення до відповідальності прем’єра, хоча частина 2 статті 344 КК України передбачає за подібне перешкоджання 3 роки позбавлення волі.

Я буду домагатися цього, якщо треба, і у Європейському суді. Народ обирає депутатів, депутати дають згоду на призначення міністрів і прем’єрів, Микола Азаров забув де його місце, “УДАР” – нагадає». Сьогодні це єдиний шанс відстронити Миколу Азарова від прем"єрства та врятувати мій народ від гуманітарного, економічного та політичного геноциду. Далі буде... і суд, і вирок, і справедливість, - і прем"єр за гратами.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram