ГлавнаяБлогиБлог Олексія Матюшенка

Медичні досягнення Гадяцького району відзначили на міжнародній виставці

2 та 3 жовтня в Міжнародному виставковому центрі проходила 27 Міжнародна медична виставка “Public Health 2018”. Це перший в Україні та четвертий в Європі захід міжнародного рівня. Щороку платформа збирає близько 300 компаній-учасниць з різних країн світу.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Цього року я мав честь представити на Міжнародній виставці “Public Health 2018”Гадяцький досвід реформування галузі охорони здоров’я і впровадження телемедицини.

В рамках виставки відбулися цікаві дискусії щодо питань реформування системи охорони здоров’я, а також конференції та семінари.

Я особисто взяв участь у кількох заходах. А саме - на семінарі-конференції «Громаді — медицину ХХІ сторіччя. Реальні можливості» для представників Асоціації сільських, селищних та обʼєднаних громад України. Також узяв участь у панельній дискусії «Digital Med 2018». Це спеціалізований проект, який об'єднує на одному майданчику кращих українських і зарубіжних представників медичних інформаційних технологій.

Під час виступу ознайомив учасників та гостей виставки з результатами впровадження телемедицини в Гадяцькому районі.

Усі медзаклади в районі забезпечені необхідною матеріально-технічною базою та з’єднані єдиною системою «Електронний пацієнт». Обмін даними відбувається миттєво, а черги в лікарні зникли. Головне, що всі медичні працівники навчені користуватися цією електронною мережею. До речі, наш район на 100 % покритий високошвидкісним Інтернетом.

Важливим позитивним моментом є запровадження електронного рецепта. Спершу його впровадили для роботи з програмою «Доступні ліки», але далі — для всіх призначень.

Е-рецепт дозволяє значно скоротити час на його виписування. А ще пацієнту тепер не потрібно розшифровувати специфічний почерк лікаря. Також е-рецепт повністю автоматизує систему звітів, адже всі призначення, кількість пацієнтів та лікарські засоби будуть відтворюватися в системі автоматично.

Також продовжуємо працювати над удосконаленням мережі лікувальних закладів. Нині переоблаштовуємо стоматологічне відділення та проектуємо сучасне відділення невідкладних станів. Також плануємо будівництво трьох нових амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в Гадяцькому районі.

Учасники «Public Health 2018» були приємно здивовані нашими досягненнями в сфері медицини. Я переконаний, наші напрацювання можуть взяти за основу інші регіони, щоб ефективно реформувати медичну галузь.

Я розумію, попереду маємо ще багато роботи, щоб кожна людини могла отримати якісні і доступні медичні послуги. Але спільними зусиллями ми й надалі будемо удосконалювати медицину в рамках реформи. І незабаром кожен українець зможе отримати якісну і доступну медичну допомогу.

Про здобутки Гадяччини в галузі медицини дізналися Міжнародній медичній виставці

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram