ГлавнаяБлогиБлог Надії Парфан

1 вересня – День Знань та Антисемітизму

Києво-Могилянська Академія відкрила навчальний рік лекцією антисемітського історика Сергія Білоконя, серед праць якого можна, наприклад, знайти статтю "Двадцять років єврейської державності в Україні, 1918-1938". В різні роки інавгураційну лекцію в НаУКМА читали Поль Рікер, Сергій Аверінцев, Ярослав Грицак та інші. Цього року запросили Білоконя.

Наводжу слова Назарія Совсуна, який намагався взяти коментар у "вченого": "Сьогодні з Колегою та товаришем Олексієм Радинським намагались на плацу взяти коментар в історика-антисеміта Білоконя, що отримав сьогодні (під вигуки "Ганьба!") звання почесного професора НаУКМА, стосовно його відверто ксенофобних висловлювань. Закінчилась спроба тим, що Володимир Моренець (віце-президент НаУКМА), на очах президента НаУКМА Сергія Квіта (у котрого не було жодних заперечень), вирвав з моїх рук фотоапарат, вимкнувши зйомку, та відмовлявся віддати апарат назад.

Після численних прохань віддати камеру, та зауваги, що все знімається на відео і розійдеться наступного дня по ТВ, Володимир Пилипович злякався і кинув фотоапарат в кущі!!!! Оце так найдемократичніший ВНЗ в Україні!) Цьому передувала відмова (мабуть вперше за всі інавгураційні лекції) з боку С.М. Квіта задавати після лекції професора питання від студентів (мабуть, вперше за всі інавгураційні лекції)."

Детальніше – на сайті "Прямої дії".

Надія Парфан Надія Парфан , Культуролог, перекладачка, аспірантка Києво-Могилянської Академії, активістка Феміністичної Офензиви
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram