ГлавнаяБлогиБлог Надії Парфан

Покращення покращення (ФОТО, виправлено)

1 грудня у Тернополі 10 неонацистів побили чотирьох організаторів презентації журналу соціальної критики „Спільне”, присвяченого порушенню трудових прав. Презентація мала відбутись у обласному Краєзнавчому музеї о 13.00. Але о 12.00 чотири організатори прямо у приміщенні музею піддалися нападу з боку 10 неонацистів — більшість з них є футбольними хуліганами ФК „Нива” (Тернопіль). Нападники, незважаючи на чисельну перевагу, застосували газові балони, а одному з організаторів розбили голову, наносячи удари стільцем (зараз йому наклали шви).

Серед організаторів нападу - член ВО "Свобода" Ігор Костюк („Діджус”), який напередодні нападу погрожував ініціаторам презентації в Інтернеті, а також члени організації "Тризуб".

Учасники мали намір обговорити форми зловживань з боку роботодавців (зокрема, питання нестабільної зайнятості), а також визначити актуальні вимоги розширення прав трудящих і профспілок (у тому числі, зміни у реалізації права на страйк). „Нацисти таким чином виступили проти того, що б тернопільчани критично мислили, більше знали про вільну освіту, вільну працю, класову експлуатацію та скептично ставилися до міфів про міграцію. Це символічно – ультраправі сьогодні фактично перешкоджають низовій самоорганізації трудящих та молоді, — відзначає один із організаторів заходу на ім’я Максим. — Наразі ультраправі здатні „переконувати” опонентів виключно за допомогою насилля”.

На місце прибули співробітники міліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Після інциденту відбулась запланована презентація і дискусія.

Нагадаємо, що це далеко не перший напад на лівих соціальних активістів. У Києві лише восени було вчинено два напади праворадикалів на членів студентської профспілки “Пряма Дія”.

За матеріалами Гасло.info та свідченнями потерпілих.

Постраждалий від неонацистів, якому наклали шви на голову
Фото: gaslo.info
Постраждалий від неонацистів, якому наклали шви на голову

Кількох осіб травмовано підручними засобами
Фото: gaslo.info
Кількох осіб травмовано підручними засобами

Надія Парфан Надія Парфан , Культуролог, перекладачка, аспірантка Києво-Могилянської Академії, активістка Феміністичної Офензиви
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram