Як хабарників з тюрм звільняють (ДОКУМЕНТИ)

Як раніше повідомлялося, засуджений за вимагання та отримання хабаря екс-мер Ніжина Михайло Приходько був звільнений з-під варти Новозаводським судом міста Чернігова.

Суд мотивував звільнення колишнього посадовця призупиненням виконання вироку вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних та кримінальних справ. Таке рішення Феміди прокуратура Чернігівської області вважає незаконним.

Пропоную читачам ознайомитися з текстом Постанови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, в якій виконуються будь-які прохання засудженого за особливо тяжкий посадовий злочин екс-посадовця.

Фото: Надано Максимом Білоусенком

Чому ж тоді цей суд не призупинив виконання вироку Тимошенко по газовій справі? І чи не є ця Постанова яскравим прикладом вибіркового правосуддя в Україні?

Наступний документ, який я пропоную до уваги - ухвала Новозаводського райсуду міста Чернігова, якою, заарештований за спробу втечі злочинець, був звільнений з-під варти.

Далі без коментарів…

Фото: Надано Максимом Білоусенком

Фото: Надано Максимом Білоусенком

Фото: Надано Максимом Білоусенком

Мабуть, не всіх злочинців звільняють з-під варти на свята, а лише тих, хто сидить за хабарі, і, цілком ймовірно, що роблять це теж за хабарі.

Р.S. Дивним виглядає той факт, що жодне з цих судових рішень до сих пір не оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Їх вдалося здобути лише завдяки народному депутату Олегу Ляшку, який нині курує хід цієї справи.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram