«Доборолась Україна до самого краю!»

Україна колись вважалася потужною аграрною державою. Колись. А її серце – Полтавщина – аграрною областю. Після того, як я дізнався про ганебну новину, можу впевнено написати, що і Полтавщина КОЛИСЬ була аграрною областю.

Полтава, центральний ринок, 30 квітня 2013 року. Серед різноманітної сільськогосподарської продукції довелося побачити часник – не з «аграрної» Полтавщини, не з «аграрної» України. А з… Китаю.

Фото: Тарас Токар

Фасований по три часничини. З яскравою обгорткою на якій написано не тільки країну виробництва, а й, навіть, розмір головок.

До «аграрної» України завозять автомобілі, іграшки, аудіо-, відеотехніку, будівельні матеріали, канцелярські товари і, тепер ще й часник. Всі ми знаємо, що часник в Україні добре росте. Його врожайність може бути більшою, може бути меншою, але не може бути так, щоб він зовсім не ріс, якщо його посадити.

Тож, виникає запитання: В Україні зовсім перестали садити часник? Невже, може бути вигідніше вести його з самого Китаю?

Якщо такими темпами Україна переростає з виробничої держави на споживацьку, то вже незабаром економіка країни буде повністю паралізованою. А враховуючи те, що наша держава має купу зовнішніх боргів, кредитори можуть оголосити їй дефолт і «попросити» її громадян звільнити територію. Тут немає жодних жартів.

Якщо найближчим часом нічого не змінювати, не запускати різні виробництва, то вже нинішні покоління громадян України застануть те, що я написав абзацом вище.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram