Блог Катерини Широкої

Суддя Вищого антикорупційного суду

Катерина Широка

У 2004 році закінчила Луганську академію внутрішніх справ, здобувши ступінь спеціаліста, та отримала диплом із відзнакою.

У 2006 закінчила Академію адвокатури України в Києві, здобувши ступінь магістра з права. Отримала диплом з відзнакою.

Навчалася в Loyola University Chicago (входить до топ-50 найкращих університетів США), де здобула ступінь магістра з права (ступінь L.L.M.) із фокусом на верховенство права в країнах, що розвиваються. Також, пройшла тренінги Національної школи суддів, Української школи політичних студій, Aspen Institute Kyiv та Asser Institute в Гаазі, Нідерланди.

Розпочала свою професійну діяльність у 2004 році. Працювала слідчою МВС, розслідуючи злочини у сфері господарської діяльності.

У 2006 році склала кваліфікаційний іспит та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката.

Із 2007 по 2010 рік працювала адвокатом та начальницею юридичного відділу. Займалася питаннями господарської діяльності підприємств, готувала позови до судів, працювала з контрактами на державні замовлення.

У 2010 році була призначена на посаду судді Луганскього окружного адміністративного суду указом Президента України від 18 червня 2010 року.

У квітні 2017 року була призначена суддею Луганського окружного адміністративного суду безстроково. Спочатку Катерина Широка працювала в суді в Луганську, а потім, у зв'язку з періщенням суду на підконтрольну Україні територію, у місці Сєверодонецьку, Луганської області.

Все записи блога