Політики повинні чесно декларувати доходи і сплачувати податки до бюджету

Якщо ми хочемо прозорої влади та зростання економіки в Україні, то всі політики та державні службовці зобов’язані чесно декларувати свої доходи та повною мірою сплачувати податки до державного бюджету. Водночас, парламент, зі свого боку, повинен збільшити суму адміністративного штрафу за подання до декларації хибних чи неповних відомостей.

Фото: www.donbass-info.com

Президентський принцип «жити по-новому» означає викорінення будь-яких виявів корупції з системи державного управління та місцевого самоврядування. Десятиліттями чиновники звикали нечесним шляхом наживати статки і не сплачувати податків. Настав час припинити це. Перед тим як мене обрали міським головою Ірпеня, я був успішним підприємцем у багатьох сферах, створив не одне підприємство і чесно сплачував податки. На посаду міського голови прийшов небідною людиною. Своїм особистим прикладом хочу закликати українських чиновників різного рівня не приховувати свої доходи, бути відкритими і чесними, платити податки, тим більше – у такий складний для України час. Усі, хто записує майно на своїх родичів чи помічників або не відображає фактичну власність, – назавжди стануть політичним минулим української історії.

Балотуючись на посаду Ірпінського міського голови, я позиціонував себе як успішного підприємця, чесно декларуючи свої доходи та майно. При цьому я не раз наголошував, що самостійно фінансую свою передвиборчу кампанію та діяльність очолюваної мною політичної партії «Нові обличчя». Вважаю, що виборці оцінили мою відкритість та успішність і в тому числі через це на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року обрали мене мером Ірпеня.

У поданій мною декларації за 2014 рік зазначено, що до обрання міським головою Ірпеня Київської області я заробив понад 16 мільйонів гривень, основна частина яких – дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна. Я чесно задекларував десятки об’єктів нерухомості, земельні ділянки та транспортні засоби. На моїх рахунках – понад 3,6 мільйона гривень. І наголошу: з усіх коштів та майна я сплатив податки в повному обсязі. А значить – зробив належний внесок до державної скарбниці і чесно вчинив перед самою державою.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram