ГлавнаяБлогиБлог Романа Кабачія

«Джинсуєш»? – ласкаво просимо в міністри!

Новий Міністр соціальної політики Наталія Королевська – яскравий приклад того, що в нашій країні чим більшою посередністю ти є, тим тобі ширша дорога в лавах держуправлінців. Королевська, з тріском програвши вибори, - попри море «джинси», розлитої по великих і малих медіа-ресурсах, приземлилася в уряді. В уряді! – ні – вже не проФФесіоналів, в уряді молодих і непомічених у совісливості постачальників ресурсів для президентської «Родини». Чи дозволять Арбузов із Клименком реалізувати «мрію» Королевської про середню зарплату в 1000 та пенсію в 500 євро? Навряд чи. По-друге, яку ціну суспільним грошам може скласти людина, котра засіяла повідомленнями про себе пухнасту практично всі ЗМІ України?

Фото: Трансляция из пресс-центра партии

Як написала на своїй сторінці у «Фейсбук» журналістка Ольга Червакова, «новий уряд – це помста виборцям» . Без надії на позитивні зміни, при нищенні сподівань на проростання нового таланту у провладному таборі. Нового Ющенка у себе під боком Віктор Федорович не допустить. Чим більше людина при владі Януковича намагається себе виокремити, тим менше їй довіри. Сергій Тигіпко після приєднання до ПР працюватиме тепер як простий нардеп, на пару із Олександрою Кужель, котра стала депутатом від протилежного табору.

Натомість чим більше розказувати про власні псевдо перемоги – і будь ласка, тебе беруть у міністри. У «джинсуванні» світилася не лише нова пані міністр соціального захисту, - помічений у цьому був і екс уже губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул; постійно в першостях по «джинсі» був і «Нафтогаз» та його кураторське міністерство. Також варто замислитися, якими каналами йшли заказухи на закордон, - про успіхи Уряду та Нацбанку України.

Тобто, скільки б не обурювалися технологіями «джинси» та не підкреслювали її провал на виборах противники в громадських організаціях та журналістських об’єднаннях, закликали до усвідомлення її шкоди для самих же замовників , влада та наближені до неї політики до цього глухі.

Нерідко отримую запрошення підписатися під петиціями, закликами, зверненнями. Хай вибачає мені наше народжуване в муках громадянське суспільство, підписуюся не під усіма, а під тими, котрі можуть мати хоч якесь значення. Яка, скажіть на милість конкретика у петиції «Врятувати українське кіно»? Чи «Табачник має піти»! Українське кіно має врятувати воно саме, - «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» показав, що й крізь асфальт можуть прорости цікаві не лише нам паростки. Табачника ж із крісла Міносвіти можуть винести хіба що самі освітяни. Але ж вочевидь не мають бажання, - їм же так легше – прогинатися перед рішенням переводити школи туди-сюди з мови на мову, погоджуватися на скорочення сільських шкіл, роздавати на 1 вересня синьо-білу атрибутику і забороняти дітям від гріха подалі приходити у вишиванках. Тому Табачник має сидіти у кріслі будинку на проспекті Перемоги, - так вирішив президент Янукович. І йому до лампочки усі ці петиції. Тому в тихі протести мало віриться.

Влада у підборі кадрів слідує одній знаній їй логіці, в основі якої – відданість правлячій політичній силі та безпринципність у моралі. Кадровий склад уряду показав – Янукович не чує голосу суспільства, його закликів, його протестів. Він живе у світі, котрий для себе ж і будує.

Роман Кабачій Роман Кабачій , Публіцист, історик, журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram