ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Ризик втратити Україну

Потрібно терміново скликати позачергову сесію ВР і об'єднати зусилля

Звернувся з листом до керівників усіх парламентських фракцій з пропозицією проведення позачергової сесії Верховної Ради через загрозу економічному суверенітету України та її національній безпеці у зв'язку з останніми кроками Росії.

ВАТ "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" вимогу сплатити 7 мільярдів доларів штрафу за недобір природнього газу у 2012 році. Ці претензії є проявом економічної агресії Росії.

Поведінка Газпрому - це відвертий рекет. Згідно контракту, Україна справді зобов'язана викупати 52 мільярди кубометрів газу щороку. Але з часу підписання договору в 2009 році ми завжди недобирали повні обсяги газу, передбачені цим договором. Однак Москва виставила нам рахунок лише за 2012 рік. Це не інакше як прояв агресії і чорної невдячності - адже Україна досі залишається найбільшим покупцем російського газу в світі. Тобто Російська Федерація замість того, щоб дякувати і поважати за те, що ми її годуємо, навпаки намагається знищити українську економіку.

На мою думку, причини російської тиску можуть бути наступними:

1. Суттєве падіння обсягів продажу газу в Європі. Москва хоче "заткнути" бюджетні прогалини за рахунок українських споживачів.

2. Помста Путіна за підписану днями угоду по видобутку сланцевого газу в Україні, а також будівництво терміналу зрідженого газу, що дозволить нашій країні реально позбутися залежності від російського газу.

Загроза економічної окупації з боку Російської Федерації настільки серйозна, що у даній ситуації треба забути про політичні чвари і розбіжності. Сьогодні всім гілкам влади слід терміново об'єднати зусилля, щоб визволити нашу економіку від російської кабали, щоб, зрештою, зберегти Україну як державу.

Ті фракції і окремі депутати, які не підтримають ініціативу про проведення позачергової сесії з означеного питання, чітко засвідчать, що вони не працюють в інтересах України та її громадян.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram